Potrebno vam je 3.000 eura? Preselite se u ovaj gradić i zaradite novac, i to za svakog člana obitelji

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2023. u 12:31
Foto: Unsplash

Oni preseljenjem žele podmladiti populaciju, a njima nude preko 2.000 sunčanih sati tijekom cijele godine.

Ako vas pritišću sve veći troškovi života i dosta vam je hladnih zima, jedan gradić u Španjolskoj ima ponudu za vas, piše B92.

Preseljenjem u ovu zemlju možete riješiti bar jedan od ta dva problema, jer se Ponga nalazi u toplom ruralnom planinskom području.

Ponga je gradić smješten u španjolskim sjevernim planinama, između dva nacionalna parka. U njemu trenutno živi oko 600 stanovnika, a taj broj se svake godine smanjuje. Radi oživljavanja ruralnih područja, Španjolska je pokrenula novu akciju. Njihov moto glasi “Preselite se u Španjolsku i zaradite do 3.000 eura”, i akcija je za sada otvorena za državljane Velike Britanije.

Lokalne vlasti su spremne platiti iznos od nešto manje od 3.000 eura zainteresiranim građanima da se presele. Taj iznos se plaća po članu obitelji, računajući i djecu. Oni preseljenjem žele podmladiti populaciju, a njima nude preko 2000 sunčanih sati tijekom cijele godine.

Zainteresirani moraju ostati u gradu najmanje pet godina, što i nije neki problem, imajući u vidu okolinu i prirodu Ponge. Naime, grad je dom velikog rezervata prirode. To znači da će stanovnici imati pristup predivnim pješačkim stazama, odličnim mjestima za promatranje ptica i uzbudljivim adrenalinskim aktivnostima.

Okolina grada se nalazi na Unescovoj listi kao jedinstven rezervat biosfere smješten u srcu Kantabrijskih planina, a obala je na samo sat vremena vožnje, navodi magazine Time Out. Tako grad spaja i kontinentalni planinski dio Španjolske s obalom, pa nije čudo što je ova vijest postala viralna.

Komentirajte prvi

New Report

Close