Poslodavac se požalio: Nudi 950 eura za tri sata posla, a nema kandidata

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2022. u 11:03
Foto: Pixabay

Unatoč primamljivoj financijskoj ponudi, za posao pedijatara u Štajerskoj nitko nije zainteresiran.

Već godina ugostiteljski sektor očajnički vapi za kvalificiranim kadrovima, a sada se to počelo događati i medicinskom sektoru. Čak ni primamljiva financijska ponuda od 950 eura  (oko 7157 kuna) za tri sata posla tijekom vikenda nije privukla niti jednog pedijatra da prihvati posao u Štajerskoj. “Nudimo po 950 eura za trosatno dežurstvo subotom i nedjeljom, od 9 do 12 sati. Pa me zanima što se događa. Očito nam jednostavno ide predobro”, kaže medicinski direktor ′Health Care Styria′ Klaus Pessenbacher za njemačke medije, prenosi Fenix-magazin.

Reformu hitne pedijatrijske službe nisu svi liječnici dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem ožujka, a novi se bori s velikim početnim problemima jer vikend-služba nije mogla biti u potpunosti popunjena u prvih nekoliko tjedana.

“Do sada imamo samo jednog umirovljenog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno još nismo uspjeli zaposliti dovoljno pedijatara za to. Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pessenbacher.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije sve u novcu, i trci za novcem, život preleti. Redovno zarade za pristojan život, za vikend žele svoj privatni mir, druženje s djecom, familijom i sl.

New Report

Close