Porto Budva stajat će 50 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. studeni 2017. u 14:34
Gotovo pola stanova u luksuznom kompleksu već je prodano

Predviđena je gradnja 18 tisuća kvadrata stambeno-poslovnog prostora i osam tisuća kvadrata poslovnog prostora.

Općina Budva nakon deset mjeseci čekanja izdala je građevinsku dozvolu kosovsko-crnogorskoj kompaniji Alart Centar za gradnju luksuznog kompleksa Porto Budva pokraj Staroga grada.

Kompanija poduzetnika Nasera Ramaja i Alena Sijarića prije toga uplatila je četiri milijuna eura za komunalne troškove, a budući da su sve platili odjednom dobili su popust od 20 posto, pišu Vijesti. Predviđena je gradnja 18 tisuća kvadrata stambeno-poslovnog prostora i osam tisuća kvadrata poslovnog prostora, na 6000 četvornih metara zemljišnog kompleksa. Sada Alart Centar ima dozvolu za gradnju svih faza kompleksa, kompanija je ranije dobila dozvolu za gradnju podzemnih garažnih prostora i radovi su počeli u travnju 2016.

Projektom je predviđena gradnja trgovačkog centara na dvije etaže i osam katova stambenog dijela, spa-centra i ostalih sadržaja. Procedura za izdavanje građevinske dozvole počela je prije godinu dana kada je Budvom upravljala Demokratska partija socijalista. Alart Centar je zemljište kupio od stanovnika Budve Bore i Jove Lazovića. Njih dvoje sklopili su u kolovozu prošle godine ugovor o zajedničkoj gradnji s kompanijom Alart Centar, koju su prije toga Ramaj i Sijarić kupili od ukrajinskog poduzetnika.

Lazovići su još prije tri godine s Ukrajincem zaključili jednaki ugovor i čak dobili građevinsku dozvolu za gradnju condo hotela Porto Budva. Posao je, međutim, propao jer su prvi susjedi pred Upravnim sudom srušili dozvolu koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Zatim je Ramaj, koji u Budvi trenutno važi za najvećeg građevinskog poduzetnika, otkupio tvrtku od Ukrajinca i postigao sudsku nagodbu sa susjedima.

Stambeno-poslovni kompleks Porto Budva stajat će više od 50 milijuna eura, a kompanija je već uložila deset milijuna eura. Gotovo pola stanova i poslovnih prostora već je prodano i uknjiženo u katastar. Iz Alart Centra su rekli da su zadovoljni izdavanjem dozvole i da će intenzivirati građevinske radove. Vlasnici apartmana u kompleksu Porto Budva imat će osiguranu uslugu iznajmljivanja apartmana u turističke svrhe. Otvaranje kompleksa planira se za turističku sezonu 2019. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close