Ponovno zatvaraju barove i restorane, imaju sve više zaraženih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. srpanj 2020. u 08:37
Foto: Reuters

Strože mjere primjenjivat će se tri dana, objavio je na Twitteru guvernerov ured.

Kalifornija se ponovno ‘zatvara’ zbog alarmantnog povećanja broja zaraženih koronavirusom, a guverner Gavin Newsom u ponedjeljak je naložio da se zatvore svi barovi te da restorani, zoološki vrtovi, kina i muzeji prekinu sve aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Newsom je rekao da se mjere moraju primjenjivati na području cijele najgušće naseljene države SAD-a, nakon što su prethodno ti objekti zatvoreni u nekim teže pogođenim okruzima.

Guverner je objavio i da fitness centri, crkve, frizerski saloni i trgovački centri moraju prekinuti poslovanje u zatvorenim prostorima u 30 okruga, uključujući Los Angeles, što pogađa oko 80 posto populacije.

Strože mjere primjenjivat će se tri dana, objavio je na Twitteru guvernerov ured.

“Broj slučajeva Covida 19 nastavlja alarmantno rasti”, napisao je Newsom u tweetu u kojemu je najavio mjere, dodajući da broj zaraženih koronavirusom i broj hospitaliziranih nastavlja rasti.

Kalifornija je u nedjelju imala 8358 novozaraženih, rekao je na konferenciji za novinare,

Ta je država bila prva u SAD-u koja je u ožujku proglasila karantenu. Nakon ponovnoga otvaranja potkraj travnja, Kalifornija je nedavno zabilježila nagli porast broja zaraženih.

U ponedjeljak su Los Angeles i San Diego, koji imaju najveći broj škola, objavili da će nova školska godina ujesen početi samo online.

Komentirajte prvi

New Report

Close