Pogreb Alekseja Navaljnog u petak u Moskvi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2024. u 21:00
FOTO; REUTERS/Benoit Tessier

Pogreb Alekseja Navaljnog održat će se u petak u Moskvi, rekla je u srijedu njegova glasnogovornica nakon potrage za prostorom gdje bi se njegovi štovatelji mogli oprostiti od 47-godišnjeg disidenta koji je umro u sibirskoj kažnjeničkoj koloniji 16. veljače.

Kira Jarmjuš je na X-u objavila da će se pogrebna služba održati u Crkvi ikone Majke Božje u moskovskoj četvrti Marjino i pozvala ljude da se tamo okupe.

Navaljni će potom biti pokopan na groblju Borisovskoje.

Njegovj pristaše okrivljuju predsjednika Vladimira Putina da ga je dao ubiti jer nije mogao ni pomisliti da Navaljni bude pušten u mogućoj razmjeni zatvorenika.

Kremlj je odbacio umiješanost države u njegovu smrt te također tvrdi da nisu imali nikakvog saznanja o bilo kakvom dogovoru da se Navaljnog oslobodi.

Na njegovom smrtnom listu piše da je umro prirodnom smrću.

Prije četiri dana konačno je, 12 dana nakon smrti, tijelo Alekseja Navaljnog predano njegovoj majci Ljudmili.

Dan ranije, ona je medijima izjavila da su joj ruske vlasti dale ultimatum da sina tajno sahrani u krugu obitelji u roku od nekoliko sati, u suprotnom će ga oni pokopati unutar kolnije u kojoj je i umro.

Kremlj je njezine izjave nazvao “apsurdnim”.

U utorak je glasnogovornica preminulog oporbenog čelnika rekla da njegov tim ima poteškoća u pronalaženju pogrebnog poduzeća, a također je rekla da su neki odbili održati obred kada su saznali o kome je riječ.

Komentirajte prvi

New Report

Close