Počinje gradnja luksuznog naselja gdje će kvadrat stana koštati 120 tisuća kuna, ali to je tek početak

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2019. u 12:42
Foto: Getty Images

U roku od pet godina investitori obećavaju da će dosadašnje skromne terene pretvoriti u luksuzno naselje u koje će ulupati ni manje ni više već – 2 milijarde kuna.

Vozite se kraj jezera uz pitoresknu prirodu u švicarskom kantonu Fribourg, i nalazite na znak koji vam govori kako će baš tu, u bliskoj budućnosti, niknuti prestižno naselje s golf-terenima, koje, jasno, u Švicarskoj itekako dobro iskorištavaju, piše punkufer.

U roku od pet godina investitori obećavaju da će dosadašnje skromne terene pretvoriti u luksuzno naselje u koje će ulupati ni manje ni više već – 2 milijarde kuna. Tako će se na tom mjestu stvoriti hotel lanca Hyatt sa spa-centrom, tri restorana, klubom na plaži, te ogromno igralište za golf.

Graditi će se i apartmani, pa ako imate viška novca, ovo vam je šansa za pronalazak mira u lijepoj švicarskoj prirodi. Naravno, požurite, jer apartmani se već prodaju, a neki su već dali i predujam, iako gradnja počinje tek u listopadu, a useljenje neće biti prije 2021. godine. U ponudi su jednosobni od 75 kvadrata (za „sirotinju“), ali moguće je pribaviti i penthouse te guštati u 360 vlastitih kvadrata.

Cijena? Prava sitnica. Metar kvadratni stajat će oko 18 tisuća dolara (oko 120 tisuća kuna), što je ipak jeftinije nego recimo u St. Moritzu. Ipak, ujedno je i dvostruko skuplje od ostalih stanova u tom dijelu Švicarske, no tko god ovdje uzme apartman, može biti siguran da će pred nosom imati pješačke staze, mogućnost bavljenja vodenim sportovima, sigurnost, kvalitetnu izgradnju i naravno – golf, pa procjene govore da će 30 – 40 posto stanova kupiti zaljubljenici u taj sport.

Komentirajte prvi

New Report

Close