PKB Al Dahri za 105 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2018. u 21:59
PKB sada ima oko 700 radnika/Damir Špehar/PIXSELL

Jedini ponuđač malo povisio početnu cijenu za tvrtku.

Tvrtka Al Dahra Srbija, podružnica kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za imovinu Poljoprivrede korporacije Beograd (PKB) ponudila je 105,055 mil. eura, prioćeno je krajem prošlog tjedna na otvaranju financijskog dijela ponude.

Početna cijena za imovinu PKB-a bila je 104,5 mil. eura, objašnjava eKapija. Natječajno povjerenstvo će Ministarstvu gospodarstva predložiti da Al Dahru proglasi kupcem PKB-a i da se s tom kompanijom potpiše kuporodajni ugovor.

Ranije je utvrđeno da je dostavljena dokumentacija Al Dahre u skladu s uvjetima natječaja.  U predviđenom roku, do 10. rujna, privatizacijske dokumente otkupile su dvije kompanije, a prijavu za sudjelovanju u postupku privatizacije PKB-a dostavila je samo Al Dahra Srbija.

Na prodaju je ponuđeno 16.785 hektara zemljišta PKB-a na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni dijelovi, kao i imovina povezanih tvrtki – Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice. PKB ima oko 700 radnika kojima su obećane otpremnine od 450 eura po godini staža. 

Komentirajte prvi

New Report

Close