Pandemija i lockdownovi promijenili su biznis svijet, zaposlenici sve češće žele workation

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2022. u 10:24
Foto: Pixabay

Njih 13 posto, već je radilo sa odmora, a među njima skoro 70 posto želi to ponoviti.

Prema istraživanju YouGov provedenog za tehnološku kompaniju Slack, 77 posto šefova je spremno da zaposlenima dozovoli rad na daljinu, pod uvjetom da temeljno obavljaju posao.

Trećina njih, međutim, preferira da ima zaposleni budu pod okom u kancelariji, navodeći da žele bližu kontrolu nad radnim procesom, piše Investitor.

S druge strane, zaposlenici žele zadržati fleksibilnost na koju su navikli. Skoro polovina ispitanika je istaknulo da želi mogućnost da radi sa nekog mjesta za odmor, odnosno da ode na takozvani workation .U pitanji je spoj engleskih riječi za rad i odmor (work / vacation).

Oko jednog u osam zaposlenih, njih 13 posto, već je radilo sa odmora, a među njima skoro 70 posto želi to ponoviti. S druge strane, sada samo 15 posto zaposlenih ima dozvolu za workation.

Velika većina zaposlenih, 73 posto, ipak nije iskoristilo rad na daljinu tijekom lockdowna i posao je obavljalo ili iz kancelarije ili od kuće, navodi YouGov.

Van kuće, ali pod kućnim uvjetima kod rodbine ili prijatelja radilo je 13 posto zaposlenih.

A šefovi? Postotak menadžera koji su iskoristili rad na daljinu da posao obave sa plaže ili snijefa neznatno je veći nego kod njihovih radnika: 14 naspram 13 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close