Najtraženiji poslovi koje možete raditi od kuće: Jedan vam može donijeti i do 470 eura dodatne zarade

Autor: Domagoj Puljizović , 17. veljača 2024. u 10:35
Foto: Pixabay

Sve više ljudi eksperimentira s freelance poslovima koji su im, uz stalni posao, izvor dodatne zarade.

Tvrtke se sve više oslanjaju na freelancere kako bi uštedjele na broju zaposlenih te na troškovima nekretnina, istaknuo je Yoav Hornung, voditelj vertikala i inovacija u Fiverru za CNBC.

Posljednjih mjeseci je Fiverr, tvrtka koja freelancere povezuje s poslodavcima, zabilježila značajan porast zahtjeva za AI profesionalce, uključujući i videourednike koji tvrtkama mogu pomoći iskoristiti umjetnu inteligenciju kako bi bile učinkovitije ili profitabilnije.

Prema Fiverru, ovo su tri najtraženija posla u 2024. godini koje možete raditi od kuće, a koji vam mogu donijeti dobru zaradu.

Obrada videa

Hornung navodi dvije vrste uređivanja videozapisa u posljednje su vrijeme imale “ogromnu potražnju”: uređivanje videozapisa umjetnom inteligencijom i uređivanje videa na društvenim mrežama.

Između siječnja i srpnja 2023. potražnja za AI videourednicima na Fivveru porasla je za više od 625 posto.

“Sve veća popularnost sadržaja koji se može konzumirati u obliku Reelsa, Shortsa i TikToka povećala je potražnju za freelancerima koji mogu napraviti brz, privlačan sadržaj za robne marke,” kaže Hornung.

Urednici videa na Fiverru obično naplaćuju najmanje 93 eura po projektu.

Upravljanje društvenim mrežama i stvaranje sadržaja

Vrijednost snažne online prisutnosti za robne marke i tvrtke “nikada nije bila veća”, istaknuo je Hornung, jer sve više ljudi, osobito mlađih potrošača, proizvode kupuje putem društvenih mreža.

Vještina koja će biti “posebno vrijedna” onima koji upravljaju društvenim mrežama u 2024. godini, dodao je Horung, sposobnost je stvaranja sadržaja koji se klijentima čini “autentičnim i originalnim” jer sve više potrošača zahtijeva autentičnost i transparentnost od brendova koje podržavaju.

Menadžeri i stručnjaci za društvene medije svoje usluge naplaćuju najmanje 140 eura po projektu.

Razvoj mobilnih aplikacija

Tijekom prve polovice 2023. na globalnoj je razini zabilježeno gotovo 77 milijardi preuzimanja mobilnih aplikacija, što je 3 posto više u odnosu na 2022., prema podacima platforme data.ai.

Hornung ističe da su na Fiverru potraživanja za stručnjacima za “razvoj aplikacija” dosljedno u porastu od početka 2023.

Objasnio je da sve više robnih marki usvaja mobilne strategije kako bi zadovoljile sve veću preferenciju potrošača za interakciju s tvrtkama putem svojih telefona u odnosu na računala ili osobno. Programeri mobilnih aplikacija naplaćuju najmanje 470 eura po projektu.

Komentirajte prvi

New Report

Close