Ovo je 10 najomraženijih automobila svih vremena: Da li je i vaš među njima?

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2019. u 11:38
Foto: Getty images

Nekima su zamjerke usmjerene prema performansama, dok su za neke među njima svi ti pozitivni i negativni bodovi prikupljeni zbog cijene, statusnog simbola, ekonomičnosti ili pak nekog sasvim sedamnaestog razloga.

Svi znamo da na svijetu ima boljih i lošijih automobila. Nekima su zamjerke usmjerene prema performansama, dok su za neke među njima svi ti pozitivni i negativni bodovi prikupljeni zbog cijene, statusnog simbola, ekonomičnosti ili pak nekog sasvim sedamnaestog razloga.

Stoga su automobili.hr tijekom stvaranja ove top-liste pokušali baciti oko na sva tržišta i sve one godine u sklopu kojih je „moderan“ automobil bio apsolutan cilj.

Ovo je popis najomraženijih automobila svih vremena:

10. Chrysler Sebring
Chrysler Sebring zamišljen je kao konkurent europskim automobilima s početka novog milenija. No u konačnici je predstavljao sve ono loše što može poslužiti za opis Detroita prije početka recesije.

9. Pontiac Aztek
Ovog automobila se vjerojatno i Walter White stidi.

8. Toyota Tercel
Čak i za jedan ekonomičan i kompaktan gradski automobil, Tercel je zaudarao dosadom iz svakog kuta. 

7. Jeep Compass
Ljudi su tu sveameričku nakaradu smatrali glasnom, neudobnom, neugodnom, nekvalitetnom, neekonomičnom i užasnom na još mali milijun načina, dok je na globalnom planu čak 58% kupaca izjavilo kako su požalili što su kupili ovaj Jeep.

6. Alfa Romeo Arna
Talijani definitivno jesu majstori zanata kada je dizajn u pitanju, ali im kvaliteta zajedno s tehnologijom nije jača strana.

5. AMC Gremlin
Radi se o automobilu koji je trebao poslužiti kao bijeg iz naftne krize koja je tijekom sedamdesetih potresala megalomansko tržište SAD-a.

4. BMW X6
BMW X6 predstavlja sve ono što s današnjim automobilima ne valja – od brkanja kriterija, preko cijena, upitne kvalitete i trajnosti, pa sve do opake doze pretencioznosti i guranja vlastite veličine u nos drugima. 

3. Chevrolet HHR
Tijekom životnog vijeka ovog pokretnog američkog post-recesijskog užasa na četiri kotača, Chevrolet je zabilježio prodaju tek oko milijun primjeraka. 

2. Aston Martin Cygnet
Najviše od svega u oči bode kombinacija „najmanjeg“ i „luksuznog“, jer to jednostavno ne ide jedno s drugim. 

1. Smart ForTwo
mart ForTwo je unikatan u svom postojanju i djeluje kao automobil koji traži svog kupca, umjesto da je kupac onaj koji bira. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

meni su najomraženiji oni za koje sam dao novac, a nikada se njima ne vozim, ima tu od A8, A6, MB svih klasa, VW, itd, itd.

a gdje je tu “fiat multipla”? taj auto je odvratan, kao da ga je grunf sklepao od 2-3 auta iz ex DDR-a

kaže se: “je li…”, a ne “da li je…”. Nismo srbi.

New Report

Close