FOTO: Ovo simpatično vozilo san je svih dostavljača

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2017. u 09:38
Foto: Thinkstock

Tri će biti manja, od 3,5 tone, dok će ostalih šest biti 6, odnosno 7,5 ‘tonci’, a služit će za prijevoz pošte iz distribucijskih centara do lokalnih mjesta.

Industrija automobila je zbog zagađenja okoliša neprestana tema medija. No limeni ljubimci iz dana u dan postaju sve brižniji prema okolišu, ali i sve manje oku ugodniji, dok mnogo veći zagađivači, kao što su kamioni, vješto prolaze ispod radara. Ipak, iz Londona dolaze odlične vijesti, piše Dnevnik.hr

Royal Mail (britanska Kraljevska Pošta) koja je u posljednjih 500 godina za prijevoz pisama i paketa koristila konje, kočije i benzinska, odnosno dizelska vozila, a danas ima flotu od oko 49.000 vozila, odlučila se okušati u ekološkom svijetu te je od tvrtke Arrival na korištenje uzela 9 električnih kamiona.

Tri će biti manja, od 3,5 tone, dok će ostalih šest biti 6, odnosno 7,5 'tonci', a služit će za prijevoz pošte iz distribucijskih centara do lokalnih mjesta.

Valja napomenuti kako izgled novih Royal Mailovih kamiona koji s jednim punjenjem mogu proći 160 km, nije samo atraktivan, već i inteligentan. Ogromno vjetrobranskog staklo vozaču daje visoku razinu vidljivosti, čime se zadovoljava strogi londonski 'Direct Vision Standard' koji zahtijeva da vozač mora biti u mogućnosti vidjeti svaki kutak svojeg kamiona, bez korištenja retrovizora ili kamera.

Komentirajte prvi

New Report

Close