Ova ideja mogla bi zamijeniti plastiku koju svakodnevno koristite: Popijte kavu, pa pojedite čašu

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2023. u 14:14
Foto: Unsplash

Kako kažu u kompaniji Amai koja stoji iza ovog proizvoda, 137 milijuna jednokratnih čaša baci se svakog dana diljem svijeta. Zbog toga su odlučili napraviti veganske čaše koje ne zagađuju prirodu, a budući da nemaju zaštitni sloj, ni ne mijenjaju okus pića.

Jednokratne plastične čaše odavno su poznate kao ozbiljan izvor zagađenja, zbog čega se razvijaju višekratne alternative. Ali jedna tvrtka iz SAD otišla je korak dalje – napravila je jestive čaše za piće. Napravljene su od ponovo iskorištenih žitarica i 100% su prirodne, bez GMO, umjetnih zaslađivača i boja, a New York Times ih je prošle godine proglasio za jedan od top trendova u industriji hrane, prenosi eKapija.

Kako kažu u kompaniji Amai koja stoji iza ovog proizvoda, 137 milijuna jednokratnih čaša baci se svakog dana diljem svijeta. Zbog toga su odlučili napraviti veganske čaše koje ne zagađuju prirodu, a budući da nemaju zaštitni sloj, ni ne mijenjaju okus pića. Otporne su na vlagu 45 minuta, kao i na temperaturu od 100 stupnjeva. Ipak, mogu se ugodno držati jer se toplina ne prenosi na ruke.

U njih staje 230 ml tekućine, pa su idealne za espreso, čaj, juhu, ali i za hladna pića i sladoled. Kako kažu u kompaniji, čaše imaju samo 56 kalorija, a ostaju hrskave i nakon što popijete svoje piće. Odlične su i za osobe sklone alergijama jer ne sadrže jaja, mlijeko, orašaste plodove.

Ipak, ako ih ne želite pojesti, ne morate brineti o otpadu jer se razlažu prirodno za nekoliko tjedana.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kava je nezdrava i nemojte ju piti… Ono u caffeu i doma za vikend 2 put i to je to . Neku fensi šmensi ne ovaj šrot iz čaše

Jedna piva mjesečno i 4 litre crnog vina godišnje..

Najbolje je argentinsko, španjolsko je ok . Francuska su isto dobra , a i Hummel iz Mađarske.. ustvari Mađarska ima neko konjsko crveno vino koje je ok..

 

Hrv. Merlot i cabernet od Istravina..

 

 

New Report

Close