Otkrivena i četvrta offshore tvrtka S. Malog

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2016. u 21:59
Malog se optužuje za netransparentnost u službenoj biografiji

Dvije tvrtke Siniše Malog sudjelovale su u kupnji luksuznih apartmana u bugarskom ljetovalištu.

U Srbiji su novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije otkrili, kako navode, još jednu – četvrtu po redu – offshore kompaniju koja je povezana s gradonačelnikom Beograda. Dosad su već objavili nekoliko dokumenata koji, kako tvrde, dokazuju da je u vrijeme obavljanja javnih dužnosti Mali bio dio tih kompanija s ne baš transparentnim poslovanjem.

Gradonačelnik Siniša Mali posljednje navode mreže KRIK-a ne želi komentirati, javlja Al Jazeera. Britanski Djevičanski otoci su poznatiji po offshore kompanijama nego po turizmu, a te se kompanije, gotovo uvijek povezuju s pranjem novca. Mreža KRIK nije tako izričita u svojim optužbama, ali prvog čovjeka Beograda proziva za netransparentnost u službenoj biografiji.  Stevan Dojčinović iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije je rekao: "Mi Malog znamo kao čovjeka koji je radio u Agenciji za privatizaciju, poslije toga je vodio privatnu konzultantsku agenciju Oli Consulting, pa postao savjetnik za financije tada prvom potpredsjedniku vlade Vučiću, a zatim gradonačelnik. Naše priče otkrivaju da je cijelo vrijeme, od kad je bio u Agenciji za privatizaciju do danas, uporno osnivao različite offshore tvrtke".

KRIK je do sada objavio dokumentaciju koja gradonačelnika Beograda povezuje s četiri takve kompanije. Dvije, za koje KRIK tvrdi da im je Siniša Mali i dalje direktor, sudjelovale su u kupnji luksuznih apartmana u bugarskom ljetovalištu Sveti Nikola krajem 2012. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close