Osoblje kraljičinog dvorca Windsor izjasnilo se za štrajk

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2015. u 14:39
Foto: Thinkstock

Osoblje dvorca Windsor izjasnilo se za štrajk zbog preniskih plaća

Osoblje dvorca Windsor izjasnilo se u srijedu za štrajk zbog preniskih plaća, što je prvi takav slučaj na tom posjedu kraljice Elizabete II., objavio je sindikat zaposlenika u javnim službama (PSC).

Sedamdeset šest čuvara Windsora, koje predstavlja PCS od ukupno njih 100, odlučilo se za prosvjed i ne žele preuzeti dodatna zaduženja bez naknade.

PCS navodi da ti djelatnici, čije se plaće kreću oko 14.400 funti godišnje (oko 150.500 kuna), a od njih se traži da obavljaju dodatna zaduženja npr. vodiča i prevoditelja bez naknade.

Obustava rada počela bi krajem travnja i odnosit će se samo na neplaćene dodatne poslove. Glavni tajnik sindikata Mark Serwotka rekao je da su ti djelatnici lojalni svom poslodavcu, ali da je nedopustivo da se od njih tražio da besplatno rade dodatne poslove.

Ti djelatnici su lice dvorca Windsor, starog 900 godina, zapadno od Londona i trebali bi biti prikladno nagrađeni u njegovom prikazivanju u punom sjaju, ocijenio je Serwotka u priopćenju.

Kraljica Elizabeta II. redovno provodi vikende u Windsoru gdje organizira državničke večere i bankete i tamo svake godine provodi mjesec dana za Uskrs.

Komentirajte prvi

New Report

Close