Općina besplatno dijeli renovirane kuće i stanove

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2019. u 15:07
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Mi na ovaj način želimo da uz sve mjere pronatalne politike, želimo povećati broj stanovnika, rekao je predsjednik općine.

Prema popisu iz 2011. godine u knjaževačkoj općini bilo je nešto više od 32.000 stanovnika. Desetak godina kasnije, taj broj je opao za nekoliko tisuća.

Zbog svega rečenog, općinke vlasti su pored ostalih mjera za povećanje broja žitelja na ovom području ponudile besplatan smještaj svim građanima Srbije koji žele da žive u ovoj općini.

U opštini Knjaževac kažu da je u toku popis objekata koji su u državnom vlasništvu. Po završetku tog posla, kuće i stanovi će biti renovirani i ponuđeni, besplatno, na korištenje svim građanima Srbije, piše RTS, a prenosi B92.

"Mi na ovaj način želimo da uz sve mjere pronatalne politike, a naveo bi četiri tisuće eura za svaku nezaposlenu majku koja rodi treće dijete, mi želimo povećati broj stanovnika. U svakom selu u kome bi došao živjeti jedan bračni par, to bi, možda, značilo još nekoliko dijece u tom selu, što to bi značilo i opstanak tih naših sela", kaže Milan Đokić, predsjednik općine Knjaževac.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma zabole me za Knjaževac!

New Report

Close