One će, u zaštiti protiv Covida, morati nositi pelene dok rade?

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2020. u 09:41
Foto: Pixabay

Savjetuje se da osoblje nosi “medicinske maske, dvoslojne medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, naočale…

Službenici u prijevozu širom svijeta traže načine kako zaštititi putnike i posadu u avionima. Dana 25. studenog, Kineska uprava za civilno zrakoplovstvo (CAAC) objavila je nove smjernice za zrakoplovnu industriju u zemlji u borbi protiv širenja zaraze Covidom-19.

Dokument, nazvan Tehničke smjernice za prevenciju i kontrolu epidemija zrakoplovnih prijevoznika, šesto izdanje, sadrži savjete o najboljim higijenskim praksama koje se provode u zrakoplovima i u zračnim lukama. Ali, jedan od tih prijedloga – da osoblje poput stjuardesa nosi jednokratne pelene kako ne bi trebali koristiti kupaonicu – uzbrukao je javnost. Savjetuje se da osobolje nosi “medicinske maske, dvoslojne medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, naočale, jednokratnu kapu, zaštitnu odjeću za jednokratnu upotrebu i navlake za cipele za jednokratnu upotrebu”. Sljedeća rečenica glasi: “Preporučuje se članovima kabinske posade da nose jednokratne pelene i izbjegavaju korištenje zahoda izuzev posebnih okolnosti kako bi izbjegli rizik od zaraze”, prenosi CNN.

Iako se takvi savjeti mogu činiti dramatičnim, nije tajna da toaleti mogu biti izvor zaraze, pogotovo u malom, skučenom avionu.  U kolovozu se ženska osoba koja je putovala iz Italije u Južnu Koreju zarazila koronavirusom tijekom putovanja, a posjet kupaonici – jedinom mjestu na kojem nije nosila masku N95 – imenovan je mogućim izvorom zaraze.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close