Omikron ‘otkazao’ 30% rezervacija u hotelima

Autor: Tomislav Pili , 15. prosinac 2021. u 21:59
Foto: Reuters

Otkazano je više događanja, uključujući sportske i trgovačke sajmove, korporativne zabave, a smanjene su i hotelske rezervacije.

Zabrinutost zbog nove varijante koronavirusa i novih ograničenja putovanja pokrenula je val otkazivanja hotelskih rezervacija u svijetu, zaprijetivši krhkom oporavku turizma, izvijestila je tvrtka za internetsko pretraživanje hotela Trivago. Od studenog otkazana je trećina rezervacija u hotelima širom svijeta, priopćila je kompanija u utorak, ne navodeći koliki je bio udio otkazanih rezervacija u prethodnom razdoblju. Planirana putovanja na godišnji odmor smanjena su za 10 posto, istaknuli su, dodavši da najviše putnika bira domaća odredišta.

Širenje omikrona, sekvenciranog u Južnoafričkoj Republici (JAR), potaknulo je vlade da uvedu niz novih pravila o testiranju i da zatvore granice, što izazva zabrinutost uoči važne sezone božićnih putovanja, objašnjava Reuters. Otkazano je više događanja, uključujući sportske i trgovačke sajmove, korporativne zabave, a smanjene su i hotelske rezervacije. Otkada je utvrđena nova varijanta, ukupna aktivnost oko planiranja putovanja na odmor usporila je na samo četiri posto, navodi Trivago. Usporedbe radi, božićna su putovanja u istom razdoblju u trajanju od tjedan do dva tjedna u 2019. porasla 34,7 posto. U studenom kompanija je bilježila 35-postotni rast aktivnosti pretraživanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close