Odgođen najveći sajam mobitela zbog virusa

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2020. u 21:59
Mobile World Congress trebao je početi 24. veljače/REUTERS

Niz kompanija ne dolazi u Barcelonu.

Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC) otkazan je zbog strahovanja od novog koronavirusa koji je već ranije potaknuo brojne tvrtke da otkažu sudjelovanje, objavili su organizatori tog događaja.

Organizator GSMA navodi u priopćenju da je “otkazala MWC Barcelona zbog globalne zabrinutosti epidemijom koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemogućuju organiziranje tog događaja”, koji je bio predviđen od 24. do 27. veljače.

To je jedan od najvećih međunarodnih poslovnih događaja koji je otkazan iz straha od epidemije. “Grad domaćin poštuje i razumije tu odluku. GSMA i partneri Barcelone će nastaviti zajedno raditi i podržavati se za susret 2021. i sljedeće”, precizira se u priopćenju koje je potpisao John Hoffman, izvršni predsjednik svjetske udruge mobilnih operatera (GSMA).

Nijedan slučaj koronarivusa nije zabilježen u kontinentalnoj Španjolskoj, ali dva su slučaja zaraze, jednog Britanca i jednog Nijemca, potvrđena na Balearima i Kanarima. Tridesetak tvrtki je otkazalo dolazak posljednjih dana, među kojima velike tvrtke poput Intela, Facebooka, Cisca i Amazona, kineskih Vivo i južnokorejskog LG-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close