Odazvao se popularnom pozivu, kupio kuću za 1 euro u Italiji, ali priča se neočekivano razvila

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2022. u 11:44
Foto: Pixabay

Danny McCubbin, kupio je zapuštenu kuću u Mussomeliju na Siciliji za jedan euro, ali je bio prisiljen odustati od nje tri godine kasnije jer nije mogao pronaći radnike za renoviranje u tom roku. No tu priči nije kraj.

Danny McCubbin, čovjek koji je kupio zapuštenu nekretninu u Italiji za samo 85 penija bio je prisiljen prodati svoju kuću – jer nije mogao pronaći radnike koji bi renovirali nekretninu na vrijeme kako bi ispoštovali strogi rok, javlja Mirror.

McCubbin je kuću u Mussomeliju na Siciliji kupio kada je pokrenuta kampanja ‘Slučaj 1 euro’ za poticanje stranih investicija u to područje. Australac, po zanimanju kuhar, koji je živio u Ujedinjenom Kraljevstvu 17 godina, odlučio je da je prilika za posjedovanje kuće u inozemstvu po sniženoj cijeni previše dobra da bi je odbio.

Jedan uvjet

No, uvjet je bio da kupci moraju renovirati kuću u roku od tri godine od kupnje kako bi imali potpuno vlasništvo. Nažalost, zbog nedostatka radne snage u talijanskoj građevinskoj industriji zahtjev je bio težak za ispuniti jer kuhar, koji je dio karijere radio za Jamie Oliver’s Fifteen Foundation, nije mogao pronaći nikoga tko bi mu pomogao da obnovi dom iz snova u zadanom roku. Bio je prisiljen prodati nekretninu natrag agenciji za nekretnine nakon samo nekoliko mjeseci.

“Bilo je vrlo teško pronaći graditelja i s vremenom je kuća propadala. Dok sam pronašao građevinsku tvrtku, renoviranje je bilo dvostruko skuplje. Odlučio sam da mi se više ne isplati”, objasnio je za iNews te istaknuo je i da je razočaran jer je uživao u mirnom životu u Mussomeliju, gradu od samo 11.000 stanovnika.

Humanitarna kuhinja

Međutim, to ga nije spriječilo u njegovim naumima jer je na kraju uspio doći do još jedne jeftine kuće za 6.700 funti (8.000 eura) što je zahtijevalo manje posla. Osim toga, uspio je pronaći dva građevinska radnika koji će umjesto njega raditi tjedan dana, a manji popravci koštaju ga 4.200 funti (5.000 eura). Taj mu je potez omogućilo da se smjesti u svoj novi dom u sklopu kojeg je otvorio zajedničku društvenu kuhinju za pripremu i dostavu besplatnih obroka ugroženim obiteljima.

“Doselio sam se ovamo krajem prosinca 2020. jer sam želio živjeti u Italiji kada se dogodio Brexit. Oduvijek sam želio živjeti na Siciliji, moji roditelji su voljeli selo. Zato sam se zapitao što nedostaje Mussomeliju i došao sam na ideju dobrotvorne kuhinje”, kaže McCubbin.

Ova priča o nedostatku radne snage potaknula je lokalne vlasti u je Mussomeliju na to da pokušaju smanjiti pritisak na vlasnike kuća kojima su očajnički potrebni građevinari koji bi im pomogli u obnovi njihovih kuća. Gradonačelnik Toti Nigrelli od tada je obećao da će ublažiti problem nedostatka radne snage za druge potencijalne kupce koji se nadaju da će tamo kupiti kuću po sniženoj cijeni.

“Lokalna poduzeća, koja su zauzeta renoviranjem do 2024., prisiljena su odbiti nove ugovore, ali uskoro će doći do priljeva novih građevinara iz inozemstva koji će im pomoći˝, poručuje Nigerelli.

Komentirajte prvi

New Report

Close