Od 2022. uvode porez na mito

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2020. u 08:00
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pored mita, odbitak od poreza neće biti ni troškovi financiranja kriminalnih aktivnosti ni avansna naknada za kazneno djelo, odlučila je vlada.

Švicarske tvrtke od 2022. više neće moći od porezne osnovice odbiti mito plaćeno privatnim osobama, odredila je švicarska vlada u izmjenama poreznih zakona. Pored mita, odbitak od poreza neće biti ni troškovi financiranja kriminalnih aktivnosti ni avansna naknada za kazneno djelo, odlučila je vlada. Švicarska je poznata po institutu bankarske tajne i na glasu je kao pouzdano utočište za novac iz inozemstva pa je vlada ipak odlučila zadržati porezne odbitke za neke prekršaje. Tako će se strane novčane kazne moći odbiti od poreza, ako nisu u skladu sa švicarskom politikom.

“Kao i dosad, domaće kaznene financijske sankcije, novčane kazne i administrativne kaznene sankcije, ni ubuduće se neće moći odbiti od poreza. S druge strane, strane financijske sankcije moći će se odbiti od poreza u iznimnim slučajevima, ako krše švicarsku politiku ili ako tvrtka vjerodostojno dokaže da je poduzela sve opravdane korake kako bi se uskladila sa zakonom”, objasnila je vlada.

Komentirajte prvi

New Report

Close