Objavljena lista najboljih poslodavaca na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2023. u 12:40
Foto: Unsplash

Kako bi utvrdio koje kompanije nude uzbudljiv posao i pozitivno okruženje, Forbes se udružio s tvrtkom za istraživanje tržišta Statista kako bi kreirao našu sedmu godišnju listu najboljih svjetskih poslodavaca.

Usred nedavnih velikih otpuštanja u tehnološkom sektoru, sada je pravo vrijeme za traženje novog posla. Mnogi sektori zapošljavaju, a stopa otkaza je visoka.

Krajnji rezultat: broj slobodnih radnih mjesta u SAD-u premašuje broj kandidata gotovo 2 naprema 1, prema nedavnoj analizi firme Robert Half.

Globalno, tržište rada može se značajno razlikovati od zemlje do zemlje. Izvještaj o budućnosti poslova za 2023. iz Svjetskog ekonomskog foruma ukazuje da je radnih mjesta više u zemljama s višim prihodima nego na drugim mjestima. Ali posla ima posvuda, u svim oblicima i na svim pozicijama, prenosi Bankar.me.

“Tijekom pandemije, ljudi su samo pokušavali zadržati “svjetla upaljena”, samo su pokušavali da to sve funkcionira” ,kaže Kathryn Landis, osnivačica i izvršna direktorica globalne kompanije za obuku i savjetovanje Kathryn Landis Consulting.

Tvrtke sada imaju malo više prostora i kapaciteta da razmišljaju o ekspanziji.

Kako bi utvrdio koje kompanije nude uzbudljiv posao i pozitivno okruženje, Forbes se udružio s tvrtkom za istraživanje tržišta Statista kako bi kreirao našu sedmu godišnju listu najboljih svjetskih poslodavaca.

Kako bi napravili listu, ispitali su više od 170.000 zaposlenih u preko 50 zemalja koji rade za multinacionalne kompanije i institucije. Ispitanici su upitani bi li preporučili svoju kompaniju porodici ili prijateljima i da ocijene svog poslodavca na osnovu kriterija kao što su razvoj talenata, mogućnosti rada na daljinu, beneficije za roditeljsko odsustvo, raznolikost, ravnoteža između poslovnog i privatnog života i ponosa na proizvod ili usluge kompanije. ponude.

Sudionici su također mogli ocijeniti kompanije unutar svojih industrija i zemalja.

Odgovori su kodificirani u sistem bodovanja, a 700 kompanija s najvišim ocjenama izborilo je mjesto na konačnoj listi, koja se na kraju proširila na 43 zemlje. Broj nagrađenih varirao je u ovisnosti od stanovništva zemlje i kvalificiranih kompanija.

Ovo su top 10 najboljih kompanija za rad a cijelu listu pogledajte ovdje.

  • Samsung
  • Microsoft
  • Alphabet
  • Apple
  • Ferrari
  • IBM
  • Adobe
  • Costco Wholesale
  • BMW Group
  • Cisco Systems

Komentirajte prvi

New Report

Close