Novi vlasnik uložio 10 mil. eura u Beohemiju

Autor: Poslovni dnevnik , 15. svibanj 2018. u 21:59
Beohemija ove godine planira prihod od 32 milijuna eura

Davor Milićević prošle je godine kupio zrenjaninsku tvornicu deterdženata u stečaju za 27 mil. eura, a sada izvozi u 15 zemalja, dok u sedam ima organiziranu distribuciju.

Davor Milićević, novi vlasnik Beohemije iz Zrenjanina, uložio je 10 milijuna eura u stabilizaciju poslovanja i usavršavanje procesa proizvodnje, priopćila je kompanija.

Milićević je u travnju prošle godine kupio tvornicu deterdženata u stečaju za 27 milijuna eura. Tvornica izvozi na tržišta 15 zemalja, a u sedam ima organiziranu distribuciju, navodi portal eKapija.

"Prethodnu, 2017. godinu, završili smo u očekivanim okvirima. Nismo postavili visoki cilj jer je u prvih pet meseci kompanija bila u stečaju.

Namjera je bila očuvanje brendova i tržišnog udjela, u čemu smo i uspjeli. Za 2018. godinu postavili smo ambiciozan, ali i ostvariv plan, koji podrazumijeva prihod od 32 milijuna eura.

Taj cilj planiramo ostvariti na temelju očekivanog rasta od 12% na postojećim tržištima, zatim obnavljanjem suradnje s velikim veleprodajnim i maloprodajnim lancima u Srbiji, kao i ulaskom u premium segment u praškastim i tečnim deterdžentima na svim tržištima", rekla je eKapiji Maja Čečavac, direktorica Beohemije.

Cilj kompanije je proširenje broja stranih tržišta, a najviše su zainteresirani za tržišta Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, kao i Afrike. 

Komentirajte prvi

New Report

Close