Novi trend: Ovo su hoteli s pogodnostima za kronično umorne i željne sna i mira, evo i što sve nude

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2023. u 15:02
Foto: Unsplash

Hoteli i wellness odmarališta pokreću programe “turizma za spavanje“, koji premašuju plišane posteljine i zavjese za zamračenje prostorije.

Ovi hoteli su prilagođeni onima koji su kronično umorni, kojima je potreban mir i odmor i koji moraju isključiti se potpuno. Ove godine je više ljudi pretraživalo pojam “spavanje” na Googleu nego ikada ranije, prema podacima koje je Google Trends objavio prošlog tjedna.

Okrećemo se internetu, kako bismo naučili o rutinama prije spavanja, položajima spavanja i da bismo razumjeli “zašto smo stalno tako umorni “. To je pitanje koje je dostiglo vrhunac u lipnju, prema Googleu.

U stvari, san nam toliko izmiče da je doveo do nove vrste putovanja, odnosno turizma. Hoteli i wellness odmarališta pokreću programe “turizma za spavanje”, koji premašuju plišane posteljine i zavjese za zamračenje prostorije, piše B92.

Od kreveta koji koriste umjetnu inteligenciju u realnom vremenu, do hipnoterapeuta na poziv, ovih šest mjesta trenutno daje sve od sebe da pomogne putnicima u boljem spavanju i oporavku.

Dva londonska Zedwell hotela su prilagođena onima koji moraju isključiti se potpuno. Imaju minimalističke sobe bez ometanja poput televizora i telefona, a nemaju čak ni prozore. Dominira prirodni hrast i ambijentalno osvjetljenje, a sobe imaju zvučnu izolaciju i pročišćen zrak. Pored svega ovoga, mnogi hoteli svakako nude i specijalne wellness programe, SPA tretmane, vježbe disanja, savjete o prehrani, meditacije.

Konkretno Six Senses Laamu hotel pruža i jogu, odnosno ajurvedske tretmane, a posjetioci dobivaju pristup aplikaciji Timeshifter, za suzbijanje osjećaja jet lega. Njihovi hoteli nalaze se i u Švicarskoj, Indiji, Turskoj, na Tajlandu.

Dušek koji pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste jedna je u nizu inovacija.

Newyorški Park Hyatt osvježio je svoja tri “apartmana za spavanje” najnovijom verzijom pametnih kreveta. Madrac pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste, a da bi se gost probudio, krevet se postepeno pomiče u periodu od 15 minuta da bi ponovo polako i tiho probudio spavača.

Komentirajte prvi

New Report

Close