Novi slučaji covida otkrivaju: Nakon temperature, ovo su simptomi koji će se vjerojatno pojaviti

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2022. u 09:05
Foto: Pixabay

Prema studiji koja je napravljena na sveučilištu California otkriveno je kako temperatura može biti prvi simptom, kao i kašalj ili bol u mišićima.

Dr. Allison Arwady je prošlog mjeseca naveo kako je primijetio u novim slučajevima zaraze nekoliko stvari; jedna od njih je da će vjerojatno izostati ozbiljna bolesti, a to znači da je danas imunološki sustav kod ljudi jači i u mogućnosti je obraniti se od patogena. Primijetio je isto tako kako se virus često prezentira u respiratornom sustavu.

Iako glavobolja i osip mogu biti simptomi bolesti, niti jedan od njih nije na vrhu popisa.  Dodaje kako se primjećuje sve manje gubitka okusa i mirisa nego prije, ali i dalje se javljaju kao simptomi. “Kako se i dalje prezentira kao prehlada ili gripa teško je ponekad znati koja je bolest u pitanju, osim ako ne napravite test”, navodi dr. Arwdy te dodaje kako kašalj ostaje najdulje prisutan, a gotovo se uvijek javlja, a tako je kod svake virusne infekcije, piše Ordinacija.

Prema studiji koja je napravljena na sveučilištu California otkriveno je kako temperatura može biti prvi simptom, kao i kašalj ili bol u mišićima. Nakon toga, a sve prema pisanju Johns Hopkins Medicine,  može doći do mučnine, povraćanja i proljeva. Za razliku od ostalih respiratornih bolesti poput MERS-a, SARS-a, pacijenti s COVID-om će vjerojatno prvo imati mučninu pa onda povraćanje te tek onda proljev, otkriveno je u istraživanjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close