Novi problem za vlasnike velikih automobila. Počeli su im zabranjivati ulaz na važna mjesta

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2024. u 10:18
FOTO: Pixabay

Vozači velikih automobila mogu biti kažnjeni u Engleskoj ako žele parkirati u nekim javnim garažama. To je zato što je pet općina uvelo ograničenja duljine za vozila koja koriste njihova parkirališta.

Wokingham, South Hams, Broadland i South Norfolk i West Devon uveli su ograničenje od pet metara. Općina Thurrock nameće nešto blaže ograničenje duljine od 5,35 metara, što znači da će, primjerice, vlasnici BMW-ove serije 7 (5319 mm) i Land Roverovog Defendera 130 (5358 mm) biti kažnjeni ako koriste javne garaže, odnosno, one kojima upravljaju gradovi, prenosi Revija HAK.

Ograničenja visine i težine također se primjenjuju u garažama. Britansko istraživanje pokazalo je da devet od deset općina ne namjerava povećati parkirališna mjesta kako bi mogla primiti današnja mnogo veća vozila. To je zanimljivo jer se propisi o minimalnim dimenzijama parkirališta nisu mijenjali više od pedeset godina.

Od sedamdesetih godina najmanje parkirno mjesto je široko 2,4 metra i dugačko 4,8 metara. Međutim, od tada se veličina osobnih automobila povećala. To je uglavnom rezultat kombinacije modernog dizajna automobila i strožih sigurnosnih standarda.

Istraživanje pokazuje da je sedam od deset najprodavanijih marki automobila u Britaniji prošle godine proizvelo barem jedan automobil duljine od pet metara. Zbog toga u garažama nije moguće parkirati automobile kao što su Audi A8, Kia EV9, najnoviji Range Rover te Teslini Model S i Model X.

Komentirajte prvi

New Report

Close