Novi obrat: Izvjestan još jedan referendum o Brexitu

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2019. u 14:43
Foto: Press Association/PIXSELL

Brexit je nedavno odgođen po drugi put…

Britanski ministar financija Philip Hammond izjavio je kako je vrlo vjerojatno da će ideja o drugom Brexit referendumu ponovno biti stavljena pred parlament u nekom trenutku, iako se vlada i dalje protivi novom glasovanju.

Kako piše Reuters, Hammond je također kazao kako će biti vrlo malo vremena da se referendum održi prije 31. listopada, kada bi Britanija treba napustiti Europsku uniju.

Da podsjetimo, Brexit je nedavno odgođen po drugi put, ovaj put do 31. listopada 2019., odlučili su premijeri i predsjednici 27 država članica Europske unije na summitu koji se održao u Bruxellesu.

Komentari (8)
Pogledajte sve

@zorzi
ne izmišljaj, prijavilo se 3 glasača od mogućih 8 i 2 su glasala za, a 1 protiv. pravilo kaže da mora pristupiti najmanje pola glasača, dakle 4 i ovi su poništili rezultat referenduma. šta je tu sporno ?

Realno, narod je odlucio glupo.
Prodali su im maglu lazljivci.
Politicari su to pokusali provesti pa je ispalo da ne ide.
Na ponovljenom referendumu bit ce vecina za ostanak, a brexitersi ce biti diskreditirani do kraja kao lazljivci i bijednici.


Kao u Portugalu, ponavljaš koliko treba. Kad ishodili većinu za ubijanje djece, ref. nije bio valjan jer izašlo ispod 50% P. To nije spriječilo ideologe donjeti "povijesnu" odluku.

To se zove demokracija.Biraci odlucuju kako zele.

Kao u Portugalu, ponavljaš koliko treba. Kad ishodili većinu za ubijanje djece, ref. nije bio valjan jer izašlo ispod 50% P. To nije spriječilo ideologe donjeti “povijesnu” odluku.

New Report

Close