Novi čelnik od Intera želi stvoriti tvornicu novca

Autor: Tomislav Pili , 25. listopad 2016. u 21:59
Gubitak za prošlu sezonu snižen je sa 140 milijuna na 60 milijuna eura/REUTERS

Dobit bi trebala doći od veće prodaje ulaznica, sponzorstava u Aziji te sudjelovanjem u Ligi prvaka.

Milanski nogometni klub Inter namjerava izbrisati 140 milijuna eura gubitka u narednih nekoliko godina i početi stvarati značajnu dobit.

Cilj je to izvršnog direktora Michaela Bolingbrokea koji je nekad vodio financije engleskog diva Manchester Uniteda, a 2014. je zasjeo na čelo kluba koji je 18. puta bio talijanski prvak. Inter će u petak objaviti financijsko izvješće koje bi trebalo pokazati gubitak u sezoni 2015./16. od približno 60 milijuna eura, otkrivaju izvori Bloomberga upućeni u izvješće. Iako pozamašan, prošlosezonski gubitak više je nego prepolovljen u odnosu na 140 milijuna eura minusa iz sezone 2014./15.

Izvor profitabilnosti Bolingbroke će potražiti u prodaji ulaznica, sponzorstvima u Aziji te sudjelovanjem u Ligi prvaka, lukrativnom UEFA-inom klupskom natjecanju. Bolingbroke tvrdi kako klub može zaraditi 20 milijuna eura na godinu zahvaljujući kontaktima novog vlasnika, kineskog Suninga i mreži od 1500 trgovina u Kini. Planira i bolje napuniti stadion San Siro na kojem Inter igra domaće utakmice. Iako u prosjeku utakmice gleda 45.000 navijača, najviše od talijanskih klubova, kapacitet stadiona dopušta prodaju još 35.000 ulaznica.

Komentirajte prvi

New Report

Close