Novi bizaran turistički trend u Velikoj Britaniji

Autor: Poslovni.hr , 29. veljača 2024. u 14:09
Foto: Unsplash/Ilustracija

Ideja se javila u Škotskoj.

U Velikoj Britaniji su stare i napuštene crkve dobile novu potpuno neočekivanu namjenu, postale su turističke atrakcije, piše B92.

Nova turistička atrakcija u Velikoj Britaniji je pomalo čudna i prilično nekonvencionalna. Champing podrazumijeva kampiranje u crkvama koje se ne koriste, u njima turisti mogu prenoćiti i istovremeno pomoći da se one očuvaju i spase jer sav prihod ide za njihovu obnovu.

Samo ime champing je izvedeno od Church – crkva i Camping – kampiranje. Kampiranje u crkvi podrazumijeva rezervaciju noćenja u građevini staroj nekoliko stotina godina od kojih neke datiraju još iz 12. stoljeća. U nekim crkvama postoje normalni kreveti, u drugim možete postaviti šator i vreće za spavanje.

Ideja o champing-u se javila u Škotskoj, oni su prvi organizirali noćenje za kajakaše u crkvi All Saints u selu Aldvinkl, koja je izgrađena oko 1400. godine i ima 12 spavaćih soba. Osnovni cilj je pružanje tople dobrodošlice ljudima koji možda inače i ne idu u crkvu, dok se istovremeno podržavaju i ruralne zajednice. Obroke nije moguće organizirati u crkvi, iz razumljivih razloga, tu na scenu stupaju lokalni barovi i restorani.

Komentirajte prvi

New Report

Close