Njemački proizvod za bebe dobio negativnu nagradu potrošača, izvoze i u Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2017. u 09:11
Foto: Thinkstock

Tvrtka Alete, čiji se proizvodi izvoze i u Hrvatsku, je odbacila optužbe neovisne organizacije za zaštitu potrošača te je priopćila kako njezin proizvod “udovoljava svim zakonskim normama”.

Dobitnik ovogodišnje negativne nagrade za najdrskiju reklamnu laž koju dodjeljuje njemačka organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch je proizvođač dječje hrane Alete za svoj proizvod "Babykeks".

"Suprotno savjetima liječnika, Alete svoj 'Babykeks', koji sadrži 25 posto šećera, nudi djeci od 8 mjeseca", stoji u priopćenju Foodwatcha.

Tvrtka Alete, čiji se proizvodi izvoze i u Hrvatsku, je odbacila optužbe neovisne organizacije za zaštitu potrošača te je priopćila kako njezin proizvod "udovoljava svim zakonskim normama". Osim toga je, kako je dalje navedeno, količina šećera deklarirana na ambalaži pa tako ne može biti riječi o obmani potrošača.

Nakon što je početkom studenog postalo poznato da će "nagradu" za najdrskiju obmanu potrošača dobiti "Babykeks", tvrtka Alete je s ambalaže skinula opasku "prikladno za bebe" i najavila da će smanjiti količinu šećera u proizvodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close