Nikki Haley nije izdržala, odustaje od kandidature

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2024. u 20:00
Bivša veleposlanica SAD-a pri UN-u Nikki Haley pobijedila je samo u Vermontu/REUTERS

Haley je bila posljednja Trumpova suparnica za republikansku nominaciju.

Američki predsjednik Joe Biden i bivši predsjednik Donald Trump u utorak su odnijeli pobjedu na predizborima svojih stranaka za predsjedničke kandidate pa je izgledan povijesni revanš na općim izborima u studenom unatoč niskoj stopi odobravanja oba kandidata.

Trump je osvojio republikanske glasove u 14 od 15 država, uključujući Kaliforniju i Teksas koji nose puno delegata.

Njegova posljednja suparnica, bivša veleposlanica SAD-a pri UN-u Nikki Haley pobijedila je samo u Vermontu. Nikki Haley, nije izdržala i prema izjavi na Wall Street Journalu odustaje od kanidature, što znači da će bivši predsjednik Donald Trump i službeno osvojiti republikansku kandidaturu za izbore u studenom na kojima će se suprotstaviti demokratu Joeu Bidenu.

Odluku je donijela nakon ‘superutorka’, kad je Trump pobijedio u 14 od 15 saveznih država, uključujući Kaliforniju i Teksas koji nose puno delegata. Haley je pobijedila samo u Vermontu.

Bivša veleposlanica, neće izraziti podršku Trumpu, piše WSJ, no ohrabrit će ga da stekne podršku republikanskih i neovisnih birača koji su glasali za nju. Haley je bila posljednja Trumpova suparnica za republikansku nominaciju.

Trumpov izvrstan nastup na izborima održanima na tzv. “Superutorak”, kada se biralo više od trećine republikanskih delegata, podrazumijeva da je gotovo pa izborio svoju treću uzastopnu predsjedničku nominaciju usprkos tome što se suočava s nizom kaznenih prijava.

Komentirajte prvi

New Report

Close