Nijemci vole krstarenja

Autor: Majda Žujo , 25. lipanj 2013. u 22:00
Njemačka postaje najveće svjetsko tržište

Najveće tržište ovakvog tipa turizma dosad je bila V. Britanija, no u posljednjoj godini nije pokazala rast tržišta koje se tamo procjenjuje na 1,7 milijuna putnika godišnje.

Zahvaljujući rekordnoj zaposlenosti i izdašnosti kad su u pitanju godišnji odmori, Nijemci bi uskoro mogli biti turisti koji najviše doprinose industriji kruzerskih putovanja.

"Interes za krstarenja u Njemačkoj ove će godine rasti otprilike kao i prošle godine kada je broj putnika bio povećan za 11 posto u odnosu na godinu ranije. Već u bližoj budućnosti Njemačka će tako postati najveće europsko tržište za kruzerska putovanja", poručio je Michael Ungerer, predsjednik njemačke ispostave Međunarodnog udruženja kruzerskih putovanja. Najveće tržište ovakvog tipa turizma dosad je bila V. Britanija, no u posljednjoj godini nije pokazala rast tržišta koje se tamo procjenjuje na 1,7 milijuna putnika godišnje.

Istodobno, Nijemci su sa 1,71 milijuna putnika preuzeli primat u prekooceanskim putovanjima. Prema procjenama analitičara Cruise Market Watcha globalno tržište krstarenja ove će godine narasti za 4,5%, i to na 36.2 milijarde dolara. Ipak, rast je usporila kriza, čemu su najviše doprinijele Italija i Španjolska, a udarac kruzerskoj industriji zadalo je i nekoliko nesreća koje su se u posljednjih godina dogodile na kruzerima. Ipak, kako je rekao Ungerer, operatori kružnih putovanja brodove uspijevaju napuniti i to zahvaljujući popustima za putnike koji putovanja rezerviraju u zadnji čas.

Komentirajte prvi

New Report

Close