Nijemci na Jadranu doživjeli horor: “Hotel je okružen smećem i smradom, a bar izgleda kao bojno polje”

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2023. u 11:31
Foto: Unsplash

“Kad smo sletjeli u Albaniju, uzeli smo taksi, a taksist nas je upozorio i rekao: “Nadam se da vaš hotel nije u ovom kraju””, rekla je Melanie Zeeb.

Melanie Zeeb i Michael Bürger iz Berlina su željeli provesti 12 dana u Albaniji, opustiti se i uživati u svom godišnjem odmoru. No, umjesto mirnog godišnjeg odmora proživjeli su pravi horor.

Što im se dogodilo ispričali su novinarima njemačkog RTL-a.

Kazali su kako su rezervirali paket-aranžman za oko 1.300 eura u što je bio uključen hotel s četiri zvjezdice i let. “Kad smo sletjeli u Albaniju, uzeli smo taksi, a taksist nas je upozorio i rekao: “Nadam se da vaš hotel nije u ovom kraju””, rekla je Melanie Zeeb.

I ubrzo se obistinilo upozorenje taksista. “Hotel je okružen smećem i smradom. I u hotelu je bilo smeća. Umjesto opuštanja na privatnoj plaži reklamiranoj u opisu hotela, morali smo se probijati kroz smeće. U oglasu su obećali i teretanu, unutarnji i vanjski bazen, ali toga nema. Bar na krovu hotela podsjeća na bojno polje”, rekla je Melanie, prenosi Fenix magazin.

Ona i njezin partner Michael su užasno stanje hotela fotografirali mobitelom i snimili kamerama. No, umjesto da turistima nadoknadi sve te neugodnosti, hotel čak traži i dodatnu naplatu: 25 eura po danu i osobi, dakle još 550 eura ukupno, navodno za usluge poput struje, vode i korištenja soba. “Ako im ne platiš, izbacit će te iz hotela”, rekla je Melanie Zeeb.

Nakon što su se obratili novinarima, RTL je kontaktirao tvrtku Opodo kod koje je putovanje rezervirano. “Nakon što smo kontaktirali dotičnog pružatelja usluge i VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach, hotel je potvrdio da je dodatna naknada od 25 eura po osobi po noći uključena u konačnu cijenu smještaja. Potvrdili su nam i da 25 eura uključuje i boravišnu pristojbu i naknade za hotelske usluge. Nakon razmatranja slučaja, turistima će biti vraćeni ovi troškovi”, priopćili su iz tvrtke Opodo.

Melanie Zeeb i Michael Bürger su samo željeli otići kući iz hotela strave. Ali, povratni let postaje njihov sljedeći problem. Zbog prebukiranosti nisu mogli uzeti let iz Tirane za Berlin. Zrakoplovna tvrtka osigurava smještaj i hranu, ali ne i novi let izravno za Berlin. Umjesto toga, paru je dana mogućnost da leti iz Tirane u Köln. Kako će iz Kölna do Berlina, čini se da zrakoplovnu tvrtku nije bilo briga.

Novinari RTL-a su ponovno zvali tvrtku Opodo. I par je imao sreće. Tvrtka je o vlastitom trošku rezervirala let preko Frankfurta za Berlin za sljedeći dan. “Opodo nam je također obećao da će nam nadoknaditi cijelu cijenu putovanja”, rekla je Melanie.

Komentirajte prvi

New Report

Close