Ni Ronaldo ne može smanjiti prodaju Coca-Cole

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2021. u 14:25
Kompanija je objavila rast prihoda od 28, a dobiti od 48 posto/REUTERS

Prihodi Coca-Cole u Sjevernoj Americi, njezinom najvećem tržištu, porasli su u drugom tromjesečju za 28 posto, potaknuti otvaranjem kina, restorana i stadiona i cijepljenjem.

Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je o snažnom rastu prihoda i dobiti u drugom tromjesečju zahvaljujući oporavku potražnje paralelno ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa i cijepljenju građana protiv koronavirusa.

Prihodi Coca-Cole u Sjevernoj Americi, njezinom najvećem tržištu, porasli su u drugom tromjesečju za 28 posto, potaknuti otvaranjem kina, restorana i stadiona i cijepljenjem.

Ponovno otvaranje gospodarstava u Europi, Aziji i Latinskoj Americi također je poduprlo skok ukupnog prihoda tvrtke u drugom tromjesečju, za 41,1 posto, na 10,13 milijardi dolara. Dobit po dionici skočila je 48 posto, na 61 cent.

Kada se isključe jednokratne stavke, porasla je 61 posto, na 68 centi po dionici. “Naši rezultati u drugom tromjesečju pokazali su da se naše poslovanje oporavlja brže od gospodarstva u cjelini”, rekao je u srijedu izvršni direktor Coca-Cole James Quincey.

U Coca-Coli su upozorili da im se obujam prodaje smanjio u zemljama koje ponovo bilježe rast broja zaraženih. Podigli su ipak procjenu rasta prihoda u ovoj godini, na 12 do 14 posto. Do sada su očekivali jednoznamenkasti postotni rast.

Coca-Cola nije zabilježila nikakav izravni utjecaj na prodaju nakon što je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo uklonio dvije boce sa stola na tiskovnoj konferenciji na europskom nogometnom prvenstvu u lipnju, rekao je šef financija.

Komentirajte prvi

New Report

Close