Ni Musk, ni Zuckerberg: Upoznajte najpametnijeg direktora na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2023. u 12:16
Foto: Unsplash/ Ilustracija

“Svaki lider na ovoj listi, bez obzira na svoj rezultat, pokazao je izrazite liderske kvalitete i dao je značajan doprinos svojim sektorima”, dodaje se u izvještaju.

Izvršni direktor DeepMinda Demis Hassabis rangiran je kao najpametniji izvršni direktor na svijetu, čak ispred vrhunskih globalnih menadžera poput Marka Zuckerberga iz Mete, Tesle i SpaceX-a EIona Muska, i čak izvršnog direktora Alphabetove matične kompanije Sundara Pichaija.

Prema izvještaju Preply-a, “Hassabis, poznat po svojoj dvostrukoj stručnosti kao istraživač umjetne inteligencije (AI) i neuznanstvenik, obogatio je svoje javne diskurse jedinstvenom mješavinom znanja.”

Hassabis je na prvom mjestu s ocjenom 87,33, a slijede ga izvršni direktor Blackstonea Stephen Schwarzman s ocjenom 74,33 i izvršni direktor Berkshire Hathaway Warren Buffett, s ocjenom 74, piše Investitor.

Značajno je da su u izvještaju bivši izvršni direktor Amazona Jeff Bezos (5. mjesto, rezultat 71) i izvršni direktor Meta platforme Mark Zuckerberg (8. mjesto, rezultat 69,67) pametniji od najbogatijeg čovjeka na svijetu, Elona Muska, koji je rangiran na 16. mjestu mjesto s rezultatom 64,33.

Kako je izračunata pamet generalnih direktora?

Tvrtka za online podučavanje izvršila je detaljnu analizu javnih nastupa različitih izvršnih direktora i ocijenila ih u rasponu od 100 bodova.

Inteligencija izvršnih direktora rangirana je na osnovu pet ključnih karakteristika – širina vokabulara, čitljivost teksta, kritičko razmišljanje, mjerenje zamršenosti rečeničnih struktura i sposobnost govornika u povezivanju svog dijaloga sa širim kontekstima.

U izvještaju se navodi da inteligencija procijenjena u njihovoj studiji nije jedina odrednica uspjeha u vođenju kompanije.

“Svaki lider na ovoj listi, bez obzira na svoj rezultat, pokazao je izrazite liderske kvalitete i dao je značajan doprinos svojim sektorima”, dodaje se u izvještaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close