Nezapamćen interes za stanove za iznajmljivanje: Stotine u redu za najam od 1.370 eura

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2024. u 07:42
FOTO: Pixabay

Raspoloženje u Kolbenackeru u Zürichu u Švicarskoj je deprimirajuće. Nekoliko stotina ljudi koji traže stan ove srijede stajalo je ispred potpuno renovirane stambene zgrade.

Prvi zainteresirani stigli su više od sat vremena prije termina za razgledavanje. Kolona zainteresiranih bila je dugačka 150 metara i protezala se sve do prilazne ceste do sljedeće stambene zgrade.

I to u okrugu Seebach gdje su se prije nekoliko godina za stanove pojavljivali samo nezaposleni i primatelji socijalne pomoći, piše Fenix magazin.

Očekivali veliki interes

Dugi redovi za stanove u Zürichu sada su stigli do periferije grada.

Stambena zgrada na Kolbenackeru udaljena je pola sata vožnje javnim prijevozom od glavnog željezničkog kolodvora.

Glavni direktor tvrtke za nekretnine očekivao je veliki interes. “Tražili smo stanare za stambenu zgradu u okolici prije godinu dana i odaziv je bio ogroman. Od tada se situacija dodatno pogoršala”, kaže za švicarske medije. Ipak, impresioniran je prizorom.

Ispred ulaza upravitelj je podijelio zainteresirane u tri reda. Ovisno o tome jesu li došli radi razgledavanja 1-sobnog, 2,5-sobnog ili 3,5-sobnog stana.

Cijene do 2.120 eura

Dostupna su 24 stana. Jednosobni stan od 29,3 kvadrata stoji 1.290 franaka (cca. 1.370 eura). 2,5 sobe od 51 četvornog metra dostupne su za 1.700 franaka (cca. 1.800 eura), a 3,5 sobe od 60,7 četvornih metara za 2.000 franaka (cca. 2.120 eura).

To ih čini iznimno jeftinima za gradske standarde Züricha.

Mladić je na ulazu ispred zgrade odbijen za pregledavanje stana. Zaboravio je dokumente za prijavu s upisnicom, izvadkom iz registra naplate i identifikacijskim dokumentom – iako je uprava to istaknula u svojim oglasima.

Administracija prima tisuće mail upita o stanovima, kaže šef tvrtke. Jednostavno nije moguće razmatrati prijave putem e-pošte, navode njemački mediji, piše Fenix.

Komentari (2)
Pogledajte sve

CH- najam 1300 a prosječna plaća 3000.  Kod nas najam 500 prosječna plaća 800 Eura i Turudić kao djelitelj pravde 🙂 Pametnome dosta..

Mnogo je to preskupo

New Report

Close