Neočekivanim eksperimentom upozorili koliko je opasno vruće u nacionalnom parku

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2023. u 11:18
Foto: Pixabay

Inače, temperature u ovom nacionalnom parku bile su iznad 38 stupnjeva Celzijusa posljednjih nekoliko tjedana.

Kako bi pokazali da vrućina u Nacionalnom parku “Zion” u posljednje vrijeme nije za podcjenjivanje, zaposlenici tog nacionalnog parka odlučili su ispeći kekse, tako što su tijesto za kekse ostavili u parkiranom automobilu.

Vjerovali ili ne, oni su uspjeli napraviti kolače na ovaj, u najmanju ruku, neuobičajen način, piše SFGate.

“U autu je toplo kao u pećnici, zbog čega smo odlučili ispeći kolače”, napisala je služba parka u objavi na Instagramu uz snimku na kojoj možemo vidjeti lim za pečenje s keksima unutar automobila i epilog procesa pečenja. Keksima je trebalo oko tri sata da se ispeku, a na kraju su ih svi rendžeri Nacionalnog parka “Zion” u slast smazali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zion National Park (@zionnps)

Inače, temperature u ovom nacionalnom parku bile su iznad 38 stupnjeva Celzijusa posljednjih nekoliko tjedana. Upravo iz tog razloga, osoblje ovog parka je odlučilo probati eksperiment s pečenjem kolača u automobilu, gdje je temperatura dostizala nevjerojatnih 93 stupnja Celzijusa. Prije nego su se keksi ispekli, u auto su postavili termometar za mjerenje temperature. Uređaj se otopio.

Životinje i djecu nikada ne bi trebalo ostavljati same u automobilu, stoji u objavi. Web stranica parka također savjetuje posjetitelje da obrate pozornost na znakove toplinske iscrpljenosti i toplinskog udara kada posjećuju ovaj nacionalni park tijekom toplijih mjeseci.

Upozorili su posjetitelje da budu oprezni kada dolaze, koriste kremu za sunčanje, ponesu dovoljno tekućine i nešto slano za grickanje, i da nipošto, ali nipošto, ne ostave hranu u automobilu, jer ih može dočekati neugodno iznenađenje kad se vrate s izleta – “otopljeno ili pečeno”.

Komentirajte prvi

New Report

Close