Nepoznati Hrvat kupio jahtu nedavno preminulog Berezovskog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2013. u 10:30
Boris Berezovski (Epa)

Neimenovani hrvatski državljanin kupio je 49-metarsku jahtu Thunder B koja je pripadala nedavno preminulom ruskom oligarhu.

Neimenovani hrvatski državljanin kupio je 49-metarsku jahtu Thunder B koja je pripadala nedavno preminulom ruskom oligarhu Borisu Berezovskom, objavila je tvrtka De Valk Yachts France.

Jahta je izgrađena u australskom brodogradilištu Oceanfast 1998. godine. Thunder B nudi potpuni komfor za deset gostiju u pet apartmana koji su opremljeni saunom i jakuzzijem, objavila je tvrtka De Valk Yachts France, koja je jahtu prodala.

Kako navode mediji, jahta je bila procijenjena na petnaest milijuna eura, a zbog starosti je prodana za pet milijuna eura. Thunder B može ploviti najvećom brzinom od 30 čvorova i ima autonomiju od 1000 nautičkih milja.

Berezovski je preminuo 23. ožujka nedaleko od Londona u nejasnim okolnostima, a pretpostavlja se da je počinio samoubojstvo.

On je 2000. pobjegao u Veliku Britaniju nakon žestokog sukoba s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a 2003. je dobio azil. Stekao je veliko bogatstvo tijekom procesa privatizacije državnog vlasništva u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Moskva je u više navrata bezuspješno tražila izručenje tog kontroverznog poduzetnika koji je u Rusiji bio optužen za pozivanje na državni udar.

Komentirajte prvi

New Report

Close