Abramovič Vladimiru Putinu predao rukom pisanu poruku Zelenskog, odgovor je bio porazan

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2022. u 14:30
Roman Abramovič / EPA

Roman Abramovič predao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu rukom napisanu poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Ruski oligarh Roman Abramovič predao je Vladimiru Putinu, ruskom predsjedniku napisanu poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji traži mir. Prema pisanju The Times of London, Putin je zahtjeve iz poruke odbio. Naime, kako javlja The Times, Abramovič se sastao s Putinom u Moskvi ranije ovog mjeseca, gdje mu je uručena poruka od Zelenskog.

Inače, Abramovič je bio uključen u mirovne pregovore, a Zelenskij je tada izjavio kako je Abramovič pokušavao pomoći. Prema izvješću, u poruci su izneseni uvjeti koje će Zelenskij prihvatiti ako se okonča rat, no Putin u to očito nije bio uvjeren i poručio im je “da će ih prebiti”, objavio je The Times, a prenosi Business Insider.

Podsjetimo, u ponedjeljak je The Wall Street Journal izvijestio da su Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači imali simptome koji su svojstveni trovanju. Istraživačka novinska kuća Bellingcat tada je izvijestila kako je “potvrđeno da su tri člana izaslanstva koja su prisustvovala mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije u noći s 3. na 4. ožujka imali simptome koji nalikuju trovanju kemijskim oružjem”.

Nakon tog incidenta, Abramovič je viđen i u Istanbulu na posljednjoj rundi mirovnih pregovora u utorak. Iako su se od početka napada predstavnici obje zemlje sastali više puta, većeg napretka u pregovorima i dogovorima i dalje nema.

Inače, Zelenskij je u nedjelju izjavio kako ruski biznismeni nude pomoć Ukrajini jer žele izbjeći sankcije Zapada. Ranije je Wall Street Journal izvijestio da je Zelenskij zatražio od SAD-a da ne sankcioniraju Abramoviča jer bi mogao biti od pomoći u mirovnim pregovorima.

Ruski oligarh Roman Abramovič igra ulogu posrednika u rusko-ukrajinskim pregovorima koji su počeli u utorak u Istanbulu, potvrdio je Kremlj, te otklonio izvješća o tome da je otrovan. 'Abramovič igra ulogu kojom uspostavlja kontakte između ruske i ukrajinske strane', rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima. 'On je nazočan u Istanbulu', iako nije službeni član ruske delegacije, dodao je. U utorak se u Istanbulu održavaju pregovori Rusije i Ukrajine, prvi uživo nakon više od dva tjedna. Peskov je također odbacio pisanje američkog dnevnog lista The Wall Street Journal koji se pozvao na američke izvore po kojima su Abramovič i dvojica ukrajinskih pregovarača imali simptome trovanja, uoči nove runde pregovora. 'To je dio informacijskog rata' protiv Rusije, rekao je, dodajući da 'te informacije ne odgovaraju stvarnosti'. (Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close