Nakon 23 godine rada: Dobila otkaz jer je 28 minuta ranije otišla s posla

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2023. u 08:49
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Liječnica negira da nije bila na radnom mjestu 28 minuta, te je dobila podršku liječničkog sindikata.

Uprava klinike iz njemačkog grada Hamburga otpustila je liječnicu zbog toga jer je napustila posao 28 minuta ranije. Liječnica smatra da nije trebala dobiti otkaz zbog čega ne prihvaća raskid radnog odnosa. Nakon 23 godine rada sve bi trebalo biti gotovo samo zbog 28 minuta. Barem tako smatra klinika iz Hamburga koja je dala otkaz liječnici koja je navodno je napustila svoje radno mjesto 28 minuta ranije, piše Fenix Magazin.

Anesteziologinju je iznenadio otkaz. Do tog trenutka nije bilo pritužbi na njezin rad, pišu  njemački mediji.

Liječnica negira da nije bila na radnom mjestu 28 minuta, te je dobila podršku liječničkog sindikata.

Ne prihvaćamo otkaz”, rečeno je iz sindikata. “Ovdje se radi o puno više od 28 minuta, radi se o principu”, navodi se.

Sindikat optužuje kliniku da se otkazom želi riješiti zaslužnog sindikaliste. Navedena liječnica je više puta pregovarala o kolektivnim ugovorima s klinikom za sindikat. Prije nekoliko godina pomogla je organizirati štrajk upozorenja liječnika u Hamburgu. Trenutno je članica pregovaračkog odbora koji vodi pregovore o novim kolektivnim ugovorima s klinikom.

Zbog ovoga, liječnica je zasad suspendirana na neodređeno vrijeme. “Moramo zaštititi svoje predane članove od nepovoljnih situacija kada pregovaraju za svoje kolege”, objašnjavaju iz sindikata.

Glasnogovornica klinike navodi kako se prema svim zaposlenicima odnose jednako bez obzira jesu li članovi sindikata ili ne.

Klinika ne želi komentirati konkretan slučaj. Ročište za mirenje pred radnim sudom nije uspjelo. Liječnica je odlučna zadržati svoj posao, dok je se klinika želi riješiti.

Obje strane i sindikat se ponovno se sastaju u studenom kada će pokušati pronaći rješenje za ovaj slučaj. Sud će tada predložiti novi pokušaj nagodbe.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close