Najveća runda investiranja dosad – superaplikacija ide po 628 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2022. u 08:00
Markus Villig, CEO estonske platforme za dijeljeni prijevoz i dostavu Bolt/PD

Investicijski krug vode američka tvrtka rizičnog kapitala Sequoia Capital te Fidelity Management and Research Company LLC, koja se bavi investicijskim savjetovanjem.

Bolt je u utorak najavio dosad najveći krug financiranja, u visini od 628 milijuna eura, a okončanjem te investicije vrijednost te estonske digitalne tvrtke za usluge dostave trebala bi porasti na 7,4 milijarde eura.

“Nakon što je u kolovozu 2021. zatvorio investicijski krug vrijedan 600 milijuna eura, premašivši tako vrijednost od četiri milijarde eura, Bolt najavljuje novi krug.

Investicija je vrijedna 628 milijuna eura, a bit će usmjerena prema dodatnom širenju usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom”, istaknuli su iz Bolta, iznoseći procjenu da će zatvaranjem te runde vrijednost kompanije biti 7,4 milijarde eura.

Investicijski krug vode američka tvrtka rizičnog kapitala Sequoia Capital te Fidelity Management and Research Company LLC, koja se bavi investicijskim savjetovanjem.

Sudjeluju i financijska tvrtka Owl Rock (odjel Blue Owl), tvrtka za investicijsko savjetovanje Whale Rock, D1 Companies LLC koja upravlja sportskim objektima, tvrtka rizičnog kapitala G Squared, Tekne, investicijska tvrtka Ghisallo Capital Management LLC i druge, izvijestili su iz Bolta.

Bolt se u priopćenju titulira kao “vodeća europska superaplikacija”, a najtraženija mu je usluga vožnja na zahtjev, a tu su i naručivanje obroka iz restorana putem aplikacije Bolt Food, dostava namirnica putem nove opcije Bolt Market, kao i usluga najma romobila.

Komentirajte prvi

New Report

Close