Francuska ima novu atrakciju, na ulicama se ispred njih stvaraju gužve i redovi

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2023. u 11:57
FOTO: Stephanie LeBlanc /Unsplash

Da turizam ne podrazumijeva samo prirodne ili kulturno-povijesne atrakcije i sadržaje potvrđuje i ovaj prije svega čudan primjer.

Zaboravite na Eiffelov toranj, Louvre ili Versailles. Francuska ima novu turističku atrakciju, posebno za putnike iz Sjedinjenih Država.Da turizam ne podrazumijeva samo prirodne ili kulturno-povijesne atrakcije i sadržaje potvrđuje i ovaj prije svega čudan primjer, piše B92.

Hashtag #Frenchpharmacy trenutno ima više od nevjerojatnih 130 milijuna pregleda na društvenim mrežama, čime se polako približava ostalim turističkim atrakcijama u ovoj zemlji. Ljekarne su trenutno najpopularniji sadržaj Francuske, vjerovali ili ne, i to je najnoviji trend, posebno kod mlađe populacije.

Odlazak u francuske ljekarne je najnoviji trend putovanja na TikToku, posebno među turistima iz Sjedinjenih Država. Brojni utjecajni influenceri pozivaju putnike širom svijeta da dođu u Francusku kako bi kupili jeftine i kvalitetne proizvode, posebno za njegu tijela i za ljepotu, navodi Euronews.

Zašto su francuske ljekarne popularne na TikToku?

Ljekarne su postale nezaobilazna atrakcija u Francuskoj nakon što su influenceri, uglavnom Amerikanci, dijelili sadržaje na društvenim mrežama o različitim proizvodima i uslugama koje možete pronaći u francuskim ljekarnama.

Mnogi od proizvoda koje hvale ne mogu se pronaći u Sjedinjenim Državama, ili su jednostavno jeftiniji. Pored toga, uz lijekove i zdravstvene tretmane, francuske ljekarne često drže zalihe luksuznih kozmetičkih brendova i proizvoda za zdravlje. Osim kozmetike i vrhunskih proizvoda za njegu tela, tu je i veliki izbor biljnih čajeva, dodataka prehrani i sličnih proizvoda.

Francuzi su za sada zadovoljni, turizam cvijeta, imaju i priljev novca, ali ima i onih koji ovakav vid zarade smatraju neprikladnim. Imajući u vidu popularnost i dostupnost proizvoda, na ulicama ispred ljekarni se rade gužve i redovi. Time se narušava komunalni red u već ionako prenatrpanim gradovima kao što je Pariz.

Komentirajte prvi

New Report

Close