Najbolje mjesto za život u Britaniji: Mjesto napada nervnim plinom

Autor: Poslovni.hr/H , 14. travanj 2019. u 09:47
FOTO: GettyImages

Grad Salisbury, poznatiji po nedavnom napadu nervnim plinom novičok na bivšeg ruskog špijuna i njegovu kćer, proglašen je u nedjelju najboljim mjestom za život u Velikoj Britaniji.

Titulu je tom gradu dodijelio Sunday Times, jer je "stvarnim kolektivnim duhom" odgovorio na napad nervnim plinom na Sergeja Skripalla i njegovu kćer Juliju u ožujku 2018. godine.

"Salisbury je pokazao stvarni kolektivni duh u suočavanju s kemijskim napadom koji je taj gradić doveo na svjetske naslovnice zbog pogrešnih razloga", poručila je urednica Sunday Timesa, Helen Davies.

"I dalje postoje dijelovi grada gdje se nastavlja čišćenje no to što su stanovnici nakon svega izašli još jači znak je vrlo posebne zajednice", dodala je Davies.

Davies je rekla kako su na prvo mjesto stavili taj grad i zbog njegove blizinr obalnom području, selima i Londonu, kao i zbog njegovih snažnih obrazovnih i kulturnih institucija.

Skripalji su preživjeli napad, no u lipnju stanovnica grada Dawn Sturgess preminula je nakon što joj je njezin partner Charlie Rowley dao odbačenu bočicu parfema u kojoj je bio nervni otrov.

Rowley i dalje pati od zdravstvenih problema povezanih s trovanjem.

Britanija je optužila dvojicu agenata ruske vojne obavještajne agencije GRU za trovanje. Moskva te optužbe odbacuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close