Najava: Najveća plinska konferencija i izložba u JI Europi!

Autor: Objava za medije , 24. travanj 2013. u 15:40
Thinkstock

Opatija će i ove godine od 8. do 10. svibnja ugostiti najveću plinsku konferenciju i izložbu plinske opreme u jugoistočnoj Europi koja će okupiti oko 500 utjecajnih sudionika, renomiranih plinskih stručnjaka iz zemlje i inozemstva. Očekuju se predstavnici više od 170 energetskih tvrtki i institucija iz Hrvatske i petnaestak europskih zemalja.

Opatija će i ove godine od 8. do 10. svibnja ugostiti najveću plinsku konferenciju i izložbu plinske opreme u jugoistočnoj Europi koja će okupiti oko 500 utjecajnih sudionika, renomiranih plinskih stručnjaka iz zemlje i inozemstva. Očekuju se predstavnici više od 170 energetskih tvrtki i institucija iz Hrvatske i petnaestak europskih zemalja.

Powered by portal croenergo.eu

Više od 50 uglednih predavača iz 10 zemalja Europe, poput Njemačke, Češke, Mađarske, Italije, Austrije, Velike Britanije, Turske, BiH, Srbije i naravno Hrvatske održat će zanimljiva izlaganja o aktualnim temama.

Posebno najavljujemo dva pozivna predavanja o temi "Budući pravci razvoja plinskoga gospodarstva". Prof. dr. sc. Gerhard Schmitz s Tehnološkog sveučilišta u Hamburgu pokazat će kako vodik i ostale vrste obnovljivih plinova, kao nasljednici klasičnog plina, mogu pridonijeti sjedinjavanju i postizanju komplementarnosti elektroenergetskog i plinskog sustava.

Gđa Lilit Cota iz Ine d.d. pokušat će u okviru svog izlaganja razjasniti hoće li enormne zalihe plina iz nekonvencionalnih ležišta utjecati na sniženje njegove cijene.

Također ističemo temu pod naslovom "Prikaz efikasnijih tehnologija za korištenje plina i obnovljivih izvora energije" u kojoj će biti predstavljene najnovije i najučinkovitije tehnologije za istodobno korištenje plina i obnovljivih izvora energije poput plinske toplinske crpke koja ne ovisi o električnoj mreži.

Budući da liberalizacija plinskog tržišta donosi sa sobom i velike promjene u načinu poslovanja i odnosima između plinskih sudionika i ostalih gospodarskih subjekata, čime neizostavno postaje jedna od najaktualnijih tema za raspravu, ove godine organiziramo interaktivnu panel-diskusiju pod naslovom "Trenutačno stanje i budući razvoj otvorenog tržišta prirodnog plina u Republici Hrvatskoj".

Tvrtke Plinacro i Podzemno skladište plina nizom će stručnih izlaganja predstaviti svoje nove razvojne projekte u pogledu izgradnje novih dobavnih pravaca putem plinovoda, terminala za prihvat ukapljenoga prirodnog plina i izgradnje novih skladišnih kapaciteta u Hrvatskoj.

Bit će riječi i o projektiranju i izgradnji, zakonskoj regulativi, primjeni novih direktiva, tehničkim propisima i pravilima plinske struke, kao i niz zanimljivih okruglih stolova na kojima će biti predstavljena nova rješenja u području ukapljenoga prirodnog plina, distribuciji plina, mjerenju potrošnje (plinomjeri) i ostalo.

Susret će biti popraćen i najvećom izložbom plinske opreme u jugoistočnoj Europi, na kojoj će se okupiti 40-ak domaćih i stranih izlagača, uglavnom proizvođača i zastupnika plinske opreme, kao i brojne druge renomirane tvrtke i kompanije prisutne na tržištu plina.

U skladu s Planom stručnog usavršavanja Hrvatske komore inženjera strojarstva (HKIS) za 2013. prisutnost i sudjelovanje na konferenciji donose čak 20 bodova (od čega 4 iz legislative).

Više informacija o 28. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin možete dobiti na www.hsup.hr. Uz druge cijenjene medije, događaj se održava pod medijskim pokroviteljstvom portala croenergo.eu.

Komentirajte prvi

New Report

Close