Daily Mail izazvao skandal člankom u kojem upozorava na dolazak ‘Cigana’ u Britaniju

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2012. u 14:36
Printscreen

Daily Mail upozorava da se ne smije ignorirati utjecaj dolaska Roma u Britaniju.

'Na putu smo za Veliku Britaniju: Za godinu dana 29 milijuna Bugara i Rumunja imat će pravo naseliti se u Britaniju i tražiti beneficije. I to cigani u sirotinjskim četvrtima Sofije jedva čekaju…', naslov je kontroverznog članka objavljenog u britanskom listu Daily Mail.

List upozorava na dolazak Roma u Veliku Britaniju, podsjećajujći na to kako je nakon otvaranja EU granica 2004. godine 1,114,368 migranata iz istočne Europe došlo u Englesku. Još ih je više spremno doći u idućih 12 mjeseci, jer im su im primamljive tolerancija i brojne beneficije, upozorava Daily Mail. Članak je prepun slika i opisa sirotinjskih četvrti i oskudnog života Roma u Sofiji. Navodi se i kako romsku djecu roditelji uče krasti, te da ta djeca ne znaju za ništa drugo osim prosjačenja i krađe, te da će rado prihvatiti priliku da odu krasti u London. Čak i kada ih se nakon što su uhvaćeni u krađi,  preda britanskoj socijalnoj službi i smjesti  ih se u udomiteljske kuće, oni bježe natrag u svijet kriminala.

List piše i o diskriminaciji ovih ljudi u Rumunjskoj i Bugarskoj, zbog koje ne mogu imati pristojan život i posao, koliko god da se trudili. Naglašava se i da se ne smije ignorirati utjecaj dolaska Roma u Britaniju, nakon što se otvore vrata tim ljudima, toliko marginaliziranim u svojim zemljama.

Komentirajte prvi

New Report

Close