Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navode da je mogućnost za zarazu putem hrane, odnosno dodirivanjem kontaminiranih površina jako rijetka te da je glavni način širenja covida-19 i dalje bliski kontakt, prenosi N1.
Međutim, slučajevi kontaminacija u tvornicama za preradu i pakiranje hrane potaknuli su vlade i zdravstvene zajednice da istraže taj problem. Kina je utvrdila da su tragovi virusa pronađeni na nekoliko uzoraka uvezenog mesa i morskih plodova iz Latinske Amerike i Europe. Ispitivanjima su ustanovili da virus može preživjeti na sirovoj hrani i njenom pakiranju nekoliko dana, pa čak i tjedana.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu