Na nevjerojatan način pokušali prevariti osiguranje i izvući milijune

Autor: Agencija VLM , 28. travanj 2013. u 10:32
Thinkstock

Riječ je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju a koji su se, pišu španjolski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli zaraditi i do 2,5 milijuna eura.

Dvojica muškaraca iz Španjolske, koji su sami sebi odsjekli ruke kako bi od osiguravajuće kuće naplatili veliku odštetu, otkriveni su kao prevaranti jer su amputacije obavili previše dobro.

Riječ je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju a koji su se, pišu španjolski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli zaraditi i do 2,5 milijuna eura. Oni su agentima osiguravateljskih kuća pokušali objasniti da su povrede nastale nesretnim slučajem, no laži nisu pale na plodno tlo.

Ruke su odsjekli motorkom, no rane su bile ''prečiste'' da bi opravdale njihove navode. Prvi je tvrdio kako je bez ruke ostao u automobilskoj nesreći, a drugi da je doživio nesreću na radu.

Ovo su samo dva u nizu, doduše radikalnija, pokušaja španjolskih građana da krizi na kraj stanu osiguravateljskim prijevarama. Osim odsijecanja ekstremiteta, sve su češći slučajevi lažiranja prometnih nesreća i ostalih tipova ozljeda.

No, Španjolci nisu jedini koji se suočavaju s ovako bizarnim slučajevima. Prošlog mjeseca Austriju je šokirao izvjesni Hans Url koji je cirkularom odsjekao svoje stopalo, a potom ga ispekao u pećnici kako bi bio siguran da ga kirurzi nikada ne bi mogli prišiti nazad. Učinio je to kako mu vlasti ne bi ukinule primanje pomoći za nezaposlene.

Komentirajte prvi

New Report

Close