Na ljeto Tivat dobiva luksuzni hotel Regent vrijedan 55 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2014. u 22:01
Hotel Regent izgrađen na šest katova imat će zatvoreni i otvoreni bazen

Novim hotelom upravlja Regent Hotels&Resorts, globalna hotelijerska grupacija poznata po glamuroznim hotelima.

Ovog ljeta očekuju se otvaranje luksuznog Regent hotela u sklopu nautičko-turističkog kompleksa Porto Montenegro u Tivtu u Crnoj Gori.

Veliki hotel vrijedan 55 milijuna eura, na površini od oko 20.000 četvornih metara učinit će tivatski resort još primamljivijim, piše portal eKapija

Deset liftova 
Novim hotelom upravlja Regent Hotels&Resorts, azijska globalna hotelijerska grupacija poznata po glamuroznim i sofisticiranim hotelima s besprijekornom uslugom. Izgled hotela Regent Porto Montenegro, kojeg je dizajnirala tvrtka Reardon Smith Architect inspiriran je utjecajem Venecije na Jadranu te ima krov boje terakote i fasadu u stilu talijanskih palača. U prizemlju je smješteno prostrano predvorje s pogledom na more i tzv. "vodeni vrt" koji je kamenom stazom povezan s malim otokom na kojem će se organizirati večere i ekskluzivni događaji. Tu su i kafići, restoran, tzv. cigar lounge i library bar, kao i Regent Spa i fitness centar. Hotel će, naravno, imati i dva bazena, jedan zatvoreni, a drugi otvoreni na vrhu zgrade.

Pet katova je namijenjeno za hotelske sobe, apartmane i rezidencije, a na posljednjem šestom bit će dva penthousea. Najniži kat je tri metra ispod razine mora, gdje je predviđeno parkiralište. Hotel će imati deset liftova.Menadžment hotelske grupe Regent Hotels&Resort ističe da će Regent gostima omogućiti uživanje u vrlo luksuznom okružju koje je tako dizajnirano da daje osjećaj obiteljskog doma. Sobe i apartmani opremljeni su korištenjem prvoklasnih materijala i najnovijih tehnologija, a imaju i izvanredan pogled. Za izgradnju luksuznog hotela zadužena je kotorska kompanija Yu Briv, grubi građevinski radovi završeni su još prošlog proljeća, a sada je u tijeku fino dotjerivanje izgleda hotela i unutrašnji radovi. 

Velika marina 
Nautičko-turistički kompleks Porto Montenegro uz kojeg se veže ime kanadskog poduzetnika Petera Munka do sada je dobio pet luksuznih vila: Teuta, Zeta, Ozana, Milena i Tara, a početkom ove godine poečla je i izgradnja šeste, nazvane Ksenija. To će biti dosad najveći rezidencijalno-poslovni objekt ovog resorta. Peter Munk sa svojom grupacijom cijeli je prostor marine Porto Montenegro dobio u koncesiju na 99 godina. Koncesija obuhvaća područje na moru od 64 hektara, odnosno 640 tisuća četvornih metara, dok kopneni dio obuhvaća 24 hektara.

Od tih 240 tisuća četvornih metara, u funkciju je stavljeno oko 45 tisuća četvornih metara. Na preostalom zemljištu izgradit će se još jedan hotel, prateće zgrade, naselje, velika tržnica i razni drugi sadržaji. Ali, jasno je da konkurentsku prednost Porto Montenegru donosi morski dio kompleksa. Zasad marina ima 245 vezova, a u nju mogu uploviti brodovi maksimalne dužine čak do 150 metara i po tome je jedinstvena na Jadranu. Do ljeta 2014. godine marina će imati oko 490 vezova. Krajnji je cilj ulagača čak 880 vezova koji će se izgraditi do 2020. godine. U kompleks Porto Montenegro, kako je nedavno najavljeno, tijekom 2014. godine bit će uloženo 40 milijuna eura, a toliko se očekuje i sljedeće godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close