Na ljeto počinje gradnja dionice Počitelj-Međugorje

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2015. u 22:00
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Za gradnju dionice od 11 km stigla 21 prijava.

Gradnja nove dionice autoceste između Počitelja i Međugorja, na dijelu koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, počet će sredinom ove godine, a na natječaj za izvođenje radova prijavila se 21 tvrtka, objavila je jučer uprava poduzeća Autoceste Federacije BiH. Iako je duga tek 11 kilometara, ova dionica, koja praktično predstavlja nastavak koridora V c na Dalmatinu u Hrvatskoj, veoma je zahtjevna jer će na njoj biti najveći mosta na cijeloj autocesti kroz BiH.

“Na ovoj poddionici će se graditi najduži most ‘Počitelj’ na koridoru Vc, dug 975 i visok 85 metara, s monolitnim stupovima te rasponskom konstrukcijom među stupovima od 147 metara. Most je sjeverno od grada Počitelja i spaja dvije obale Neretve”, pojasnio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Dionica Počitelj-Međugorje je podijeljena je na dva dijela: LOT 1 – petlja Počitelj-most Počitelj i LOT 2 – most Počitelj-petlja Međugorje. Prijave za LOT 1 predalo je deset, a za LOT 2 jedanaest tvrtki. Nakon provjere podnesenih prijava najbolje će tvrtke biti pozvane da podnesu cjelovite ponude.

Ukupna vrijednost izgradnje ove dionice koridora V c je 100 milijuna eura, a sredstva su osigurana kreditom Europske investicijske banke (EIB). 

Komentirajte prvi

New Report

Close