Na Jadran stiže između 2500 i 3000 sezonskih radnika iz BiH

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2018. u 16:25
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovo ljeto u kafićima, hotelima i restoranima na Jadranu radit će između 2500 i 3000 sezonskih radnika iz Republike Srpske i najniža plaća će im biti tisuću eura, pišu bosanskohercegovački mediji.

Kako piše banjalučki Glas Srpske, hrvatski ugostitelji su ove godine u potragu za sezonskim radnicima krenuli puno prije početka turističke sezone kako im se ne bi ponovila situacija od prošle godine kad su imali problema s brojem sezonskih radnika. Ove navode potvrđuju i brojni oglasi po društvenim mrežama te oglas jedne turističke tvrtke koja je već bila u Banja Luci i tražili su radnike te im nudili najmanju plaću od 1000 eura.

Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u Banja luci, Željko Tatić kaže da mu se obratilo desetak poslodavaca iz Hrvatske, koji uz dobru dnevnicu, sezoncima nude besplatan smještaj i hranu. Tatić kaže kako poslodavci u Hrvatskoj sezonske radnike prijavljuju i plaćaju im zdravstveno osiguranje, a da bi se netko iz Republike Srpske zaposlio u  Hrvatskoj tijekom turističke sezone dovoljno je imati kopiju putovnice, životopis i potvrdu o nekažnjavanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close