Na genijalan način “prevario” Ryanair i osigurao si besplatnu prtljagu

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2018. u 12:59
Foto: SUSANA VERA / REUTERS

Pravila su promijenjena na štetu putnika, što je izazvalo prilično negodovanje turista diljem svijeta.

Najpoznatija niskobudžetna aviokompanija, Ryanair, od 1. studenog promijenio je pravila o unosu prtljage u avion. Naravno, pravila su promijenjena na štetu putnika, što je izazvalo prilično negodovanje turista diljem svijeta. Svoje neslaganje pokazao je i jedan britanski turist, Lee Cimino, a ovo je njegova priča koji prenosi punkufer.

Cimino, stanovnik Staffordshirea u Velikoj Britaniji, putovao je sa svojim prijateljem u Belfast kako bi proslavio svoj 30. rođendan, dva dana nakon što su na snagu stupila nova Ryanairova pravila koja se tiču prtljage. S obzirom da je kompanijom putovao mnogo puta diljem Europe, nije bio nikako sretan što je kompanija promijenila pravila nedugo nakon što je već bukirao i platio let.

„S obzirom da putujem često, prilično sam upoznat što trebam nositi sa sobom na put“, objašnjava Lee. Kako bi izbjegao plaćanje prtljage svoj stari kaput odnio je kod krojača i od njega napravio torbu s mnoštvom džepova. „Ponio sam toaletni pribor, traperice, majice, košulju, čarape i bokserice, a imao sam još mjesta i za ručnik“, rekao je za Lonely Planet.

Ipak, rekao je kako se prije dolaska u zračnu luku pitao kako će sve to proći i hoće li imati kakvih problema. No, kako sam kaže, pri prolasku sigurnosne kontrole nitko ga ništa nije pitao, a njegov prijatelj kaže kako je Lee izgledao kao – hipster.

Ako vas zanima kako kaput izgleda i želite li nešto slično napraviti, Lee je srećom napravio i videoklip, pa stisnite play i uživajte u majstorijama čovjeka koji je „zafrknuo“ Ryanair.

Komentirajte prvi

New Report

Close